Greenpan

Bent u het bakken met die waardeloze antiaanbaklagen ook zo zat? Traditionele antiaanbaklagen danken hun functie aan de PTFE laag. Deze synthetische stof heeft bij huishoudelijk gebruik namelijk enkele nadelen. Wanneer PTFE verhit wordt boven de 260 graden kan de stof afbreken en komen er giftige gassen vrij. De gassen die vrijkomen na oververhitting zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Voor kleine huisdieren zoals vogels kunnen deze gassen zelfs dodelijk zijn. GreenPan is de ideale vervanger en zorgt er voor dat u weer met plezier gaat bakken.


Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Waarom GreenPan?

De GreenPan is vervaardigd uit hoogwaardige, maar ook gebruikte materialen. De gebruikte materialen worden verwerkt in nieuwe producten om zo verspilling van bruikbare materialen te voorkomen. Zo gebruikt GreenPan "upcycled" RVS voor de handgrepen en "upcycled" aluminium voor de pannen zelf.

GreenPan maakt geen gebruik van PTFE, maar wat is PTFE precies? PTFE anti-kleeflagen worden geproduceerd met behulp van PFOA (perfluoroctaanzuur) wat bekend staat als een 'persistente' verontreinigende stof voor het milieu. Ook ons lichaam heeft de grootste moeite om deze waarschijnlijk kankerverwekkende stof te verwerken. GreenPangebruikt geen PTFE, zodoende kan er ook geen PFOA uitgestoten worden in het milieu.

Met de Thermolonanti-kleeftechnologie brengt GreenPan een gezond alternatief op de markt. Thermolon is hittebestendig tot hoge temperaturen. Wanneer je pan oververhit geraakt (zelfs tot 450 graden) zullen er geen giftige dampen vrijkomen en zal de antiaanbaklaag van je pan niet afschilferen. Bovendien is Thermolon een betere warmtegeleider dan de traditionele coatings.
Een goede hittegeleiding zorgt ervoor dat het eten mooi gelijkmatig bruin wordt. Het laat je vooral toe om te koken op lage tot medium temperaturen, wat natuurlijk voordelig is voor je energiefactuur én het milieu.