Nordic Ware

Nordic Ware bestaat alweer sinds 1946 en is opgericht door Dotty en haar man Dave welke net terug kwam van de Tweede Wereldoorlog. Met hooguit 500 dollar op zak, een aantal goede ideeën en de passie om een eigen bedrijf op te starten begonnen zij vanuit de kelder van hun huis in Minneapolis, Minnesota voorzichtig met brainstormen. In het prille begin bestond Nordic Ware’s assortiment nog uit een handjevol typisch Scandinavische kook en bak artikelen als de Rosette koekjes ijzer, de Krumkake wafelijzer, de Platte Panne en de Ebelskiver pan voor poffertjes. Maar de tijden zijn veranderd en inmiddels is Nordic Ware gegroeid van 2 naar 350 medewerkers en is het merk wereldwijd bekend dankzij hun Bundt cakepannen en véél meer fantastische producten.

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Nordic Ware, if you bake with care

Zonder twijfel is de Bundt pan één van de meest verkochte producten van Nordic Ware. In ruim 70 miljoen huishoudens is deze bakvorm te vinden en dat is niet voor niets. Zonder enige grootse introductie in het begin van de jaren 50 maakte de Bundt pan wereldwijd faam toen deze gebruikt werd voor een prijswinnende taart tijdens een nationale bakwedstrijd.

70 jaar later is Nordic Ware één van de beste fabrikanten op het gebied van bakvormen en favoriet bij de thuisbakkers. Met de trots dat ze nog steeds een familiebedrijf zijn en zich nog altijd vestigen in Minneapolis is de Nordic Ware groep inmiddels aan de derde generatie bezig wat inhoudt dat de familie hart heeft voor deze branche. Inmiddels zijn de typische Scandinavische producten vergezeld met honderden anderen artikelen, variërend van kookgerei tot magnetron en grill accessoires.

De bakvormen van Nordic Ware zijn aluminium gegoten en hebben een non stick laag, hierdoor komen de cakes er op een gladde en makkelijke manier uit. Ook zijn de cakeblikken uniek door de speciale vormen welke gebruikt kunnen worden voor zeer speciale gelegenheden. Met een garantie van 10 jaar zijn de bakvormen ook nog eens verzekerd van een lange levensduur, mits u ze niet in de vaatwasser doet. Als je de producten van Nordic Ware met zorg en liefde behandelt, dan zorgt Nordic Ware er voor dat bakken jarenlang achter elkaar een feest in de keuken blijft.