De Franse keuken voor een bourgondisch diner

Frankrijk staat wereldwijd bekend als een grote culinaire inspiratiebron waarbij de Franse keuken vaak wordt gezien als traditioneel en chique. Wanneer je naar een culinair restaurant gaat, zie je de ingewikkelde, Franse gerechten regelmatig voorbij schuiven. Maar ook bij ons thuis komen er regelmatig typisch Franse gerechten op tafel. Soms zelfs zonder dat we het nog door hebben.  Een knapperige croissant bij het ontbijt op zondag is ten slotte al tientallen jaren heel normaal. En ook bij het maken van een overheerlijke aardappelgratin denken we tegenwoordig niet echt specifiek meer aan de Franse keuken.

Als je, net als wij, enorm kunt genieten van uitgebreid dineren en koken, dan kun je waarschijnlijk ook enorm genieten van een mooie collectie kookboeken. En ondanks dat de Franse keuken al erg bekend is, is het wel een keuken waar je hoe dan ook een kookboek van in je collectie moet hebben. Het zijn namelijk de ideale boeken wanneer je je gasten wilt verrassen met een echt bourgondisch diner. Waag je bijvoorbeeld aan het maken van een braadpan vol boeuf bourguignon of een authentieke coq au vin. Maak een enorme pan met mosselen of kook voor het eerst met lagoustines. Sluit het diner af met wat zelfgemaakte creme brulee en creëer in een handomdraai dat typische krokante laagje met één van de handige branders van Mastrad. Met de juiste tools en de juiste recepten weet jij iedereen aan tafel te verrassen met jouw nieuwe kookkunsten.