Kaasfonduen met Boska
De fonduepannen van Boska zijn voor verschillende doeleindes te gebruiken. Zo kun je ze natuurlijk gebruiken voor een heerlijke, warme kaasfondue. Maar ook voor een chocoladefondue met vers fruit. Bij Boska draait alles om kaas, chocolade en pizza! En die passie voor kaas merk je bij het gebruik van ieder product. Duik die keuken in en probeer een pittige kaasfondue voor de verandering. Heerlijk!
Hoe maak je een goede kaasfondue?
Doe wijn in de pan en breng dit aan de kook met een scheutje citroensap.
Voeg de geraspte kaas toe in delen. Blijf roeren.
Los 2 el maïzena op in water en roer dit door de gesmolten kaas samen met de Kirsch.
Breng de kaasfondue op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Een lepeltje goede sambal kan ook erg lekker zijn.
Serveer de kaasfondue in een fonduepan op een rechaud.
Een lekker recept met pit vind je hier.
In welke pan maak je een kaasfondue?
Waar komt kaasfondue vandaan?
Hoe houd je een kaasfondue warm?
Mag je kaasfondue eten wanneer je zwanger bent?
Wel moet je een kaasfondue zonder wijn bestellen of maken. Niet alle wijn zal namelijk verdampen tijdens de bereiding. Je kunt de kaasfondue bijvoorbeeld ook bereiden met appelsap.
Hoe maak je een kaasfondue dunner?
Was de kaas wel op kamertemperatuur voordat je deze toevoegde aan de pan met wijn? Koude kaas kan namelijk klonterig worden.
Was dit het allemaal niet dat is de verhouding kaas:wijn misschien uit balans. De verhouding is 2:1 dus 800 gram kaas is 400 ml witte wijn.
Voeg dus nog gerust wat witte wijn toe om de kaasfondue te verdunnen. Wordt de kaasfondue te dun? Voeg dan een halve eetlepel maïzena toe met dezelfde hoeveelheid water (papje van maken).
Welk brood eet je bij een kaasfondue?
Drink je rode of witte wijn bij een kaasfondue?
Zou je toch graag een glaasje rode wijn schenken, kies dan een frisse, fruitige rode wijn.
Hoe eet je een kaasfondue?
Kaasfondue, wat eet je erbij?
brood, soepstengels, gekookte pasta, nacho's, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, bimi, ananas, appel, peer, vijgen, champignons, paprika, bleekselderij, (vega) gehaktballetjes, kip, (zoete) aardappelfrietjes, krieltjes en aspergetips. Let er wel op dat je sommige ingrediënten het beste eerst even kunt blancheren.
Wat drink je bij een kaasfondue?
Wil je minder tot geen last hebben van een opgeblazen gevoel na het eten? Laat de wijn dan staan en ga voor thee. Thee zorgt voor een makkelijkere vertering en minder opgeblazen gevoel.