Gerechten uit Italië

Totaal 15 artikelen
Gesorteerd op:

Italië is veel meer dan alleen pasta en pizza

Wanneer we aan Italië denken, dan denken we aan pasta en pizza. Gerechten die we vrijwel overal ter wereld tegenkomen. De Italiaanse keuken is echter veel breder dan de meeste mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat pasta in Italië officieel als voorgerecht wordt gegeten en dat veel streken hun eigen specialiteit hebben? Zo staat het noorden bekend om de risotto waarbij de risotto Milanese uit Milaan een goed voorbeeld is. In het midden van Italië vind je de oorsprong van parmaham en Parmagiano Reggiano (Parmezaanse kaas) en word er veel gewerkt met vleesproducten. Napels staat juist weer bekend om de klassieke pizza Margherita. Bij de Amalfi kust vind je de welbekende Limoncello terwijl je op Sicilië de visgerechten niet kunt missen. Genoeg gerechten om diverse kookboeken mee te kunnen vullen dus!

Uitgebreid tafelen is iets waar de Italianen enorm van houden. Wanneer ze uit eten gaan beginnen ze vaak met een antipasti wat bestaat uit diverse vlees en kaas soorten. Dit is bedoelt om ‘de maag op te warmen’ voor wat er gaat komen. Het voorgerecht, wat Primi piatti (eerste bord) wordt genoemd, bestaat uit een pasta of een risotto. Bij het hoofdgerecht, wat Secondi piatti (tweede bord) wordt genoemd, komt het vlees of de vis aan de beurt waarbij het gebruikelijk is om alle bijgerechten apart te bestellen. Wanneer er nog ruimte over is, word het nagerecht (Dolci) besteld zoals een heerlijke tiramisu of een zoete Panna Cotta bijvoorbeeld.

De Italiaanse kookboeken die je bij ons kunt vinden staan vol met de allerlekkerste gerechten en recepten en zorgen ervoor dat jij je Italiaanse kennis flink uit kunt breiden. Maar met een kookboek alléén ben je er vaak nog niet. Om je een handje te helpen hebben we gelukkig ook nog een flinke collectie aan producten zoals speciale pastapannen, mooie pastamachines van Imperia of handige kaasraspmolens. Neem dus gerust de tijd om je zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op een flinke kooksessie.