Flessenrekken

Totaal 5 artikelen
Gesorteerd op:

Zo bewaar je drank op de juiste manier

Een lekker drankje is voor veel mensen een groot onderdeel voor een gezellige avond. Een mooie wijn bij het avondeten, een glaasje port aan het einde van de middag of een beetje whisky bij de borrel is hierbij een goed voorbeeld. Om de diverse flessen drank zo lang mogelijk van goede kwaliteit te houden, is het juist bewaren ervan enorm belangrijk. Elk soort drank heeft namelijk zijn eigen methode. Zo kun je wijn het beste horizontaal bewaren. De kurk blijft op deze manier namelijk vochtig waardoor hij niet kan krimpen. Zo weet je zeker dat de wijn niet oxideert voor hij geopend wordt. Dit is dan ook de reden waarom de meeste wijnrekken zo gemaakt zijn dat je de flessen neer moet leggen. In veel gevallen hebben wijnrekken een stijlvol design en mogen ze best gezien worden. Door hem op een strategische plek in huis neer te zetten of op te hangen, kun je hem onderdeel laten uitmaken van je interieur. Het zou immers zonde zijn als je die luxe, oude wijn in een donker hoekje zou wegstoppen.

Gedestilleerde dranken moeten juist verticaal bewaard worden, omdat veel van deze flessen zijn voorzien van schroefdoppen of synthetische kurken (welke losser zitten dan kurken in wijnflessen). De flessenrekken voor deze dranken zien er daarom anders uit dan wijnrekken. Het flessenrek van Kela is hier een mooi voorbeeld van en is zelfs voorzien van een handgreep zodat je tot wel 6 flessen tegelijk kan verplaatsen. Natuurlijk hoef je hier niet alleen volle drankflessen in te bewaren. Dit rek is namelijk ook uitermate geschikt om juist lege flessen makkelijk in te kunnen bewaren en verplaatsen.

Heb je inmiddels een keuze kunnen maken? Misschien is het dan ook handig om na te gaan of je in het bezit bent van de juiste accessoires. Die mooie fles wijn kan nóg zo goed bewaard worden, maar wanneer je niet de juiste dingen in huis hebt voor je hem opent, kun je er alsnog niet goed van genieten. Een wijnkoeler houdt de witte wijn op de juiste temperatuur en het juiste formaat wijnglas zorgt er weer voor dat de smaken en aroma’s goed tot hun recht komen. Het genieten kan beginnen!