Kamadobarbecues

Totaal 34 artikelen
Gesorteerd op:

Een stukje geschiedenis van de kamado

Wist je dat het woord kamado eigenlijk het Japanse woord voor oven is? De oorsprong van deze kamado gaat zelfs duizenden jaren terug. De kamado was een ronde pot van klei welke in de grond op hout werd gestookt. Door de vorm en het materiaal werd de warmte binnenin enorm goed vastgehouden waardoor hij als oven gebruikt kon worden. De Amerikanen raakten geïnspireerd door deze techniek en namen het idee, na de tweede wereldoorlog, mee naar huis. Uiteindelijk is hieruit de kamadobarbecue ontstaan zoals we die vandaag kennen. 

De meest bekende variant is dan natuurlijk die van de Big Green Egg. Deze heeft een kenmerkende ‘ei’ vorm en is gemaakt van dubbelwandig keramiek wat is ontwikkeld in samenwerking met NASA. De vorm en het materiaal zorgt voor een ongeëvenaarde luchtcirculatie en temperatuur regulatie. Hierdoor heeft de buitentempratuur totaal geen invloed op het kookproces binnenin. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de barbecue enorm veelzijdig is. Of je nou wilt grillen, bakken, koken, roken, stomen of slow cooken. Het kan allemaal! Maak langzaam gegaarde pulled pork, bak een pizza, gebruik hem met een gietijzeren braadpan voor een stoofpot of bak mooie broden. Je kunt bij ons ook vele barbecue accessoires vinden om je prachtige kamadobarbecue mee uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan diverse roosters en platen, BBQ pizzastenen, rookhout en meer. Je hebt nu alles in huis om een echte barbecue koning of koningin te worden!