Fileermessen

Totaal 14 artikelen
Gesorteerd op:

Een goed stuk vlees of vis verdient een goed fileermes

Wanneer je een vis in huis gehaald hebt van goede kwaliteit, verdient hij ook een mes van goede kwaliteit. Je vis kan nog zo mooi zijn, maar zolang je een slecht mes gebruikt zul je dit terugzien in je vis. Om de kwaliteit van je vis te behouden is het verstandig om een fileermes te gebruiken. Deze hebben een lang, dun en flexibel lemmet. Door zijn flexibiliteit kun je hem goed gebruiken om langs de graat of langs bot te snijden, om dunne plakken te snijden, om vlees te ontvliezen of om de huid van de vis los te snijden zonder teveel productverlies. Bij het kiezen van een fileermes is het belangrijk om te bepalen welke lengte voor jou het beste is. Een kort fileermes bij een groot stuk vis is wat lastig. Je kunt daarom beter voor een iets langer mes gaan. Berghoff heeft bijvoorbeeld een mooi fileermes met een lengte van 20 cm.

Een fileermes moet niet alleen dun en flexibel zijn, maar ook vlijmscherp. Hierdoor kun je gemakkelijk door vlees en vis snijden zonder het te beschadigen. Het is om die reden dan ook belangrijk dat het mes zo nu en dan geslepen wordt. Dit kun je gemakkelijk zelf doen met behulp van één van onze messenslijpers. Hierbij kun je kiezen uit diverse aanzetstalen, handmatige messenslijpers, elektrische messenslijpers en zelfs een slijpsteen. Naast fileermessen kun je bij ons natuurlijk ook nog andere speciale messen vinden. Wat dacht je van mooie vismessen, uitbeenmessen of trancheermessen?