Fonduepannen

Totaal 52 artikelen
Gesorteerd op:

Fonduepannen brengen gezelligheid aan tafel

Het woord ‘fonduen’ is in Nederland een algemeen begrip waarbij veel van ons meteen denken aan de welbekende kaasfondue met de bijbehorende gezelligheid. Met speciale feestdagen staat de fonduepan bij menig huishouden dan ook vaak op tafel. Datzelfde geldt trouwens voor de gourmetstellen. In sommige huishoudens worden de twee zelfs gecombineerd. Je stukje gebakken vlees dopen in de gesmolten kaas is tenslotte de ultieme guilty pleasure. Maar een fonduepan hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken voor kaas. Zo winnen de chocoladefondue en de vleesfondue ook steeds meer in populariteit. 

Ben je van plan om een fonduepan aan te schaffen? Kijk dan goed naar het materiaal van de pan. Niet ieder materiaal is geschikt voor alle soorten fondue. De traditionele fonduepannen zijn vaak gemaakt van aardewerk. Deze reageren snel op temperatuurverandering en branden daarom minder snel aan. Kaasfondue en chocoladefondue zijn hier uitermate geschikt voor. Let wel op of de pan op het vuur mag of niet. Vaak moet de fondue gesmolten worden in een aparte pan waarna dit in de fonduepan geschonken wordt. De fonduepan kun je vervolgens warmhouden op een brander of waxinelichtje. 

Vleesfondue heeft vaak meer hitte nodig dan kaas of chocolade. Fonduepannen van RVS of gietijzer kunnen dit vaak beter aan en houden de warmte ook lang vast. Wil je de pan het liefst voor alle soorten fondue gebruiken? Kies dan een fonduepan van RVS of gietijzer met een anti-aanbak of emaille laag. Kela heeft een ruim assortiment aan fonduepannen voor je waardoor er altijd wel een geschikte bij zit. Krijg je nou onverwachts meer mensen op bezoek en heb je vorkjes te weinig? Geen zorgen! In onze webshop kun je diverse fonduevorken vinden om aan je fondueset toe te voegen.