Aspergepannen

Totaal 2 artikelen
Gesorteerd op:

Het witte goud

De witte asperge wordt ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Dat is niet voor niets als je ziet dat het seizoen in Nederland maar grofweg twee lente maanden in beslag neemt. Daarnaast zie je de witte asperge over het algemeen alleen in Nederland. Maar wist je dat asperges ook groen of paars kunnen zijn en dat ze van de zelfde plant komen als de witte variant? De witte asperge groeit namelijk onder de grond en ziet daarom geen zonlicht terwijl de groene en de paarse boven de grond uitkomen en door de zon hun kleur krijgen. Het bereiden van witte asperges vinden sommige mensen nog vrij lastig. Je kunt ze natuurlijk koken in een kookpan. Het probleem is echter vaak dat deze niet groot genoeg is om de asperges in te leggen waardoor ze makkelijk kunnen breken. Een aspergepan is hiervoor de ideale oplossing.

De aspergepan is van oorsprong langwerpig wat ervoor zorgt dat de asperges rechtop kunnen blijven staan om die mooie structuur te behouden. Daarnaast bevatten deze pannen nagenoeg allemaal een inzet waarbij je asperges gemakkelijk uit de pan kunt halen. Het merk Küchenprofi heeft een aspergepan van 4 liter en zijn voorzien van een handige glazen deksel waardoor je de asperges goed in de gaten kunt houden. Bij het bereiden van de asperges is het belangrijk dat ze van te voren geschild worden en dat het kopje van de asperge boven het water uitsteekt. Dit kopje vinden velen van ons namelijk het lekkerste deel en is vaak zachter dan de asperge zelf. 

Wanneer je asperges gaar zijn, is het tijd om ze te serveren. Hoe eet jij je asperges het liefst? Ga je voor de traditionele versie met ham, gekookt ei en gesmolten boter? Of ga je voor een versie met wat verse zalm en een roomsaus?