Het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer

We weten allemaal dat vers groente en fruit onwijs gezond is. Alleen wat is nou de beste manier om sapjes te maken en waar moet je op letten bij de aankoop van een sapcentrifuge. Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge. Een sapcentrifuge duwt het fruit door een snel ronddraaiende rasp. Een sapcentrifuge is snel, heeft een groot gebruiksgemak en ideaal voor de wat stevigere groentes. Een slowjuicer kneust, maalt en perst fruit en groente op een lage snelheid. Het persen van groente en fruit duurt wat langer, maar een slowjuicer is ideaal voor de wat fijnere ingrediënten en perst vaak net wat meer sap. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt in beide apparaten. Een sapcentrifuge en slowjuicer zijn twee ideale sapmachines, maar niet te vergelijken. Beide apparaten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Wij adviseren om te kijken naar de verschillende eigenschappen, zodat je een beeld krijgt van jouw ideale sapmachine. Wil jij in een handomdraai een vers sapje maken? Dan is een sapcentrifuge waarschijnlijk meer iets voor jou. Je hebt weinig snijwerk. Het fruit en de groente stop je in het reservoir en binnen een no-time zijn je sapjes klaar! De sapcentrifuges van het merk Novis zijn ideaal, makkelijk in gebruik en snel schoon te maken.  Overigens kun je heerlijke dingen maken met de pulp die overblijft. Denk aan taart, muffins en zelfs vegetarische burgers als je een sapje hebt gemaakt van kool en wortel!

Gelukkig hebben wij er bij Habitas Online verstand van en helpen we je op weg. Heb je een vraag en kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op een van de medewerkers van de klantenservice. Naast slowjuicers en sapcentrifuges hebben ook nog meer handige keukenmachines. Denk aan blenders, mixers en slowcookers. Bij Habitas Online hebben we het allemaal.