Een goede hygiëne is essentieel voor een lekkere maaltijd

Je hoort vaak dat de keuken een broeinest aan bacteriën is. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt hoeveel tijd we er dagelijks doorbrengen en hoeveel verschillende handelingen we er uitvoeren. Van uitgebreide kooksessies of lekkere ontbijtjes tot het inschenken van een kop thee of afwassen van de vuile borden. Onze handen komen hierbij veelvuldig in contact met zowel verse ingrediënten als gebruikte vaatdoekjes of afwasborstels. Zeker wanneer we niet goed onze handen wassen voor het koken of het werkoppervlak niet goed schoonhouden, is de kans op kruisbesmetting groot. Een goede hygiëne in de keuken is dus erg belangrijk zoals je ziet.

Het wassen van je handen is, naast het schoonmaken van de keuken zelf, één van de meest eenvoudige stappen om mee te beginnen als het op een goede hygiëne in de keuken aankomt. De vloeibare zeep vermindert het aantal bacteriën op je handen waardoor je de verse ingrediënten voor je maaltijd met een gerust hart kunt aanraken. De zeeppompjes van Joseph Joseph hebben een extra brede pomp en zijn speciaal bedoelt om extra hygiënisch te kunnen werken omdat je hem niet direct met je vingers hoeft aan te raken. Ben je opzoek naar nog wat extra bescherming, omdat je bijvoorbeeld een hete peper of rauwe kip gaat snijden? Kijk dan ook eens bij de wegwerphandschoenen. Deze zijn altijd handig om in huis te hebben!