Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op
De koks onder ons zijn er wel bekend mee; acetaatfolie. Ook wel taartband, patisseriefolie, folieband of inlegfolie genoemd. Vraag je je wel eens af hoe ze in restaurants al die desserts zo mooi strak krijgen? Dat doen ze dus met acetaatfolie. Ondanks dat het vaker in restaurants wordt gebruikt, zie je het ook steeds vaker in de gewone keuken voorbij komen. Mensen experimenteren steeds meer en kunnen hun creativiteit kwijt in de keuken. Acetaat folie begint daarbij steeds meer onmisbaar te worden. Maar wat is het eigenlijk en waar gebruik je het voor?
Het acetaatfolie van Decora is voedselveilig plastic folie dat wat steviger is dan de standaard plastic folie die je voor het afdekken van kommen gebruikt. Het is verkrijgbaar op een rol met 10 meter en is tussen de 3 en 6 cm breed. Je kunt heel eenvoudig de gewenste afmeting afknippen zodat je het kunt gebruiken. Het folie is ideaal om bijvoorbeeld de binnenkant van taartringen te bekleden. Deze ringen gebruik je vaak voor taarten die niet in de oven hoeven zoals bijvoorbeeld een kwarktaart. Zonder dit folie is het namelijk bijna onmogelijk om de fragiele taart zonder kleerscheuren uit zijn vorm te krijgen. Daarnaast kun je acetaatfolie ook gebruiken om bijvoorbeeld chocolade mooi vorm te geven. Dit gaat het makkelijkste met behulp van een spuitzak en een fijn spuitmondje. Laat het vervolgens wat uitharden in het gewenste model tot het nog wat buigzaam is en drapeer de mooie chocoladevormen gemakkelijk op bijvoorbeeld de rand van je taart. Let er trouwens op dat acetaatfolie niet geschikt is voor de oven!