Door je apparaat goed te onderhouden gaat hij jaren mee

Dat het onderhouden van je keukenapparaten belangrijk is, weten we waarschijnlijk allemaal wel. Het afwassen van de onderdelen van je piston espressomachine na gebruik is hiervan een goed voorbeeld. Het achterlaten van koffieresten zorgt er immers voor dat je volgende bakje bitter of zuur zal smaken wat natuurlijk niet de bedoeling is. Maar hoe goed je je apparaten ook tussendoor schoonmaakt, er zal na verloop van tijd toch wat extra’s nodig zijn om alles goed te kunnen laten functioneren. 

Bij koffiezetapparaten en waterkokers gebruiken we water (anders kunnen we natuurlijk ook geen koffie en thee zetten) en in water zitten kalkdeeltjes. Deze kalkdeeltjes vormen na verloop van tijd een laag op de bodem van je waterkoker en kan zelfs voor een verstopping van je koffiezetapparaat zorgen. Om dit allemaal te voorkomen is het aan te raden om je apparaten regelmatig te ontkalken met bijvoorbeeld de vloeibare ontkalker van Espressions. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal keer per dag je koffiezetapparaat gebruikt, is het aan te raden om hem eens in de zes maanden te ontkalken. Gebruik je hem minder vaak, dan is eens per jaar vaak voldoende. Meestal merk je na verloop van tijd vanzelf wanneer jouw apparaat weer een opfrisbeurt nodig heeft.

Heb je ergens vragen over of kunnen we je ergens anders mee helpen? Neem dan gerust contact op met één van de medewerkers van onze klantenservice. Er zit altijd wel iemand voor je klaar om je te woord te staan.