Braadsledes

Totaal 30 artikelen
Gesorteerd op:

Het verschil tussen een braadslede en een ovenschaal

We horen je bijna denken; Waarom zou ik een braadslede nodig hebben wanneer ik al diverse ovenschalen in huis heb? Het grote verschil tussen ovenschalen en braadsledes is het materiaal. Zo is een ovenschaal gemaakt van glas of aardewerk terwijl een braadslede vaak gemaakt is van bijvoorbeeld RVS, staal of aluminium en (in sommige gevallen) een anti-aanbaklaag. Een ovenschaal mag je, zoals het woord al zegt, alleen in de oven gebruiken. Een braadslede kan, door het materiaal, ook op het fornuis gebruikt worden. Heb je bijvoorbeeld een groot stuk gemarineerde rosbief wat gebakken moet worden? Dan kun je deze eerst rondom aanbraden op het fornuis waarna hij verder kan garen in de oven zonder dat je hier een extra koekenpan voor nodig hebt. Daarnaast komt het ook geregeld voor dat stukken vlees of vis tussendoor met een marinadespuit extra bedruipt  moeten worden om uitdroging te voorkomen. Een braadslede is hier dan wat beter geschikt, omdat deze vaak dunner zijn dan een ovenschaal en dus wat makkelijker weer op temperatuur komen wanneer hij weer terug de oven in gaat. 

Dat braadsledes in diverse materialen verkrijgbaar zijn, weet je inmiddels al. Maar hoe kies je dan de juiste braadslede? Dit is een beetje afhankelijk wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Wil je hem op het fornuis gebruiken, maar heb je inductie? Kies dan voor een braadslede van staal met een anti-aanbaklaag of emaille coating. Deze kunnen hoge temperaturen aan, zijn magnetisch aan de onderkant en zijn krasbestendig. Masterclass heeft hier een heel mooi exemplaar van. Wil je gerechten in de oven stomen? In onze webshop vind je een aantal braadsledes met een handige deksel die dit extra makkelijk maken voor je. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om stukken vlees te braden op een rek. Hierdoor zorg je ervoor dat het vet of vocht door het rek in de braadslede eronder valt waardoor je de korst van het vlees extra krokant kunt krijgen. Een braadslede hoef je trouwens niet alleen voor het roosteren en braden te gebruiken. Hij is ook ideaal voor het maken van ovenschotels voor grotere groepen of het au bain-marie garen van nagerechten bijvoorbeeld.