
Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op
Koken op gas of elektrisch? Keramisch of inductie? Soms lastige vragen die je jezelf moet stellen als je een kookplaat wil aanschaffen. Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen op gas en op elektrisch koken. Een gaskookplaat is tegenwoordig nog de meest gebruikte warmtebron in de keuken, maar de populariteit van andere warmtebronnen neemt toe. Met koken op gas kook je direct op vuur. Met elektrisch koken maak je gebruik van keramische en inductiekookplaten. Een inductieplaat verwarmt direct de bodem van een pan zelf. Met een elektromagnetisch veld wordt er warmte gecreëerd wanneer de pan op de kookplaat wordt gezet. Bij een keramische kookplaat zijn er meerdere verwarmingselementen die warmte opwekken. De kookplaat wordt zelf heet gemaakt. Elke soort kookplaat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een gaskookplaat is makkelijk in gebruik en geschikt voor vrijwel alle pannen, maar minder energiezuinig in vergelijking met een inductiekookplaat. Een inductie kookplaat is veilig en milieuvriendelijk. Het nadeel is dat je niet elke type pan geschikt deze kookplaat type. Een keramisch kookplaat is goedkoper in aanschaf en geschikt voor bijna elk type pan, alleen verbruikt het meer energie dan een inductie kookplaat.
Welke aspecten spelen een rol in de keuze voor de juiste kookplaat? Let je op de aanschafkosten of gebruikerskosten? Is het gemak van het koken belangrijk? Is veiligheid van belang? Het adviesteam van Habitas Online staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en verder op weg te helpen. Ben je er wel al uit wat je wilt hebben? Kijk dan eens naar de duurzame kookplaten van Unold of naar de functionele platen van Rommelsbacher. Naast een breed assortiment aan diverse kookplaten hebben we ook een breed assortiment in handige keukenapparaten. Denk aan friteuses, slowcookers, rijstkokers en nog veel meer!