Voor 23.59 uur besteld is morgen in huis
Gratis verzonden vanaf €25,00
Minimaal 10 jaar garantie
Maak van elke maaltijd een feestje
Boska staat bekend om zijn Food Tools en deze Food Tools gaan een leven lang mee. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand en sinds kort mag Boska zichzelf B Corp noemen!
Het begon allemaal vlakbij Gouda toen Willem Bos zijn eerste kaasgereedschap maakte voor de plaatselijke boeren. Sinds die dag blijft de familie Bos bezig om slimme en toffe tools te ontwerpen en te maken zodat jij maximaal kan genieten van kaas, chocolade, pizza en vlees.
Boska Food Tools
Boska laat zich de kaas niet van het brood eten en maakt Food Tools voor het leven, vandaar ook de naam 'Tools for life'. Zo ontwerpt Boska producten met een tijdloos design die een leven lang meegaan. Daarnaast is Boska ook de samenwerking aangegaan met justdiggit, een organisatie die zich bezighoudt met de vergroening van Afrika om de aarde af te koelen.
Sinds december 2022 mag Boska zich een gecertificeerd B Corp bedrijf noemen. Hiermee laat Boska zie dat de waarde voor mens, milieu en maatschappij centraal staan. B Corp is dan ook een van de meest gerespecteerde- maar ook moeilijkst verkrijgbare- certificatie op het gebied van duurzaamheid.
Sinds december 2022 mag Boska zich een gecertificeerd B Corp bedrijf noemen. Hiermee laat Boska zie dat de waarde voor mens, milieu en maatschappij centraal staan. B Corp is dan ook een van de meest gerespecteerde- maar ook moeilijkst verkrijgbare- certificatie op het gebied van duurzaamheid.
Steen, staal en hout
Bij Boska produceren ze producten die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals steen, staal en hout. Omdat dat niet altijd even duurzaam is gebruikt Boska zijn hulpbronnen op de best mogelijke manier.
Duurzaam van design tot verpakking
Boska blijft op zoek naar duurzame oplossingen, dit geldt dus ook voor de verpakkingen en manier van verzenden. Er wordt gekeken naar hoe ze de functionaliteit kunnen optimaliseren en tegelijkertijd het afval zo ver mogelijk kunnen reduceren.
Levenslange garantie en tijdloos design
Dat Boska zich nu B Corp mag noemen is eigenlijk slechts een bevestiging voor het goede werk dit merk al deed. Boska wil in 2025 een levenslange garantie kunnen bieden op al hun producten. Dit geldt nu al voor 49 procent van het assortiment. De overige artikelen uit het assortiment hebben momenteel een garantie van 10 jaar.
Welke kaas hoort er op een pizza?
Op een pizza hoort mozzarella. Je leest hier en daar dat goudse kaas wordt geadviseerd. Dit geeft inderdaad een lekkere smaak aan de pizza maar is niet hoe het authentieke recept bedoeld is.
Welke kaas gebruik je voor een kaasfondue?
Wij houden van kaasfondue en doen het dan ook regelmatig! Lekker een avondje fonduen met stokboord, verschillende groentes en salades.
Voor een kaasfondue kun je verschillende kazen gebruiken. Het belangrijkste is om de kaas goed te raspen zodat het makkelijker smelt.
Houd je van pittige kaas? Gebruik dan gerust een blauwader kaas of kaas met een rood pepertje. De meest klassieke combinatie is Emmentaler met Gruyère. Reken op ongeveer 150 gram kaas per persoon en varieer iedere keer opnieuw. Zo is het nooit hetzelfde.
Voor een kaasfondue kun je verschillende kazen gebruiken. Het belangrijkste is om de kaas goed te raspen zodat het makkelijker smelt.
Houd je van pittige kaas? Gebruik dan gerust een blauwader kaas of kaas met een rood pepertje. De meest klassieke combinatie is Emmentaler met Gruyère. Reken op ongeveer 150 gram kaas per persoon en varieer iedere keer opnieuw. Zo is het nooit hetzelfde.
Wanneer haal je de kaas uit de koelkast?
Een kaas eet je het liefst op kamertemperatuur. Dit geldt ook voor het raspen van de kaas voor een kaasfondue. Het beste is dan ook om de kaas een half uur tot uur van te voren uit de koelkast te halen.
Hoe, wat en waarom kaas?
Nederland produceert meer dan 650 miljoen kilo kaas per jaar. Dit maakt Nederland daarmee de 4 na grootste kaasproducent ter wereld!
En wist je dat de smaak van de kaas mede wordt bepaald door wat de koeien eten?
Zo zijn er heel veel leuke weetje m.b.t. kaas op te noemen maar het kan best zijn dat je daar geen kaas van hebt gegeten. Hier delen wij dan ook graag onze kennis over kaas zodat jij optimaal kunt genieten!
En wist je dat de smaak van de kaas mede wordt bepaald door wat de koeien eten?
Zo zijn er heel veel leuke weetje m.b.t. kaas op te noemen maar het kan best zijn dat je daar geen kaas van hebt gegeten. Hier delen wij dan ook graag onze kennis over kaas zodat jij optimaal kunt genieten!
Hoe bewaar je kaas?
Kaas wordt vaak in plastic gewikkeld om in de koelkast te bewaren, maar wist je dat dit géén goede manier is? Dit laat namelijk geen zuurstof door, dus krijg je schimmelvorming op de kaas.
Kaas kun je het beste in vetvrij papier wikkelen zoals de kaasboer doet. Dit papier heeft vershoudfolie aan de binnenkant zodat de kaas niet uitdroogt. Een kaasdoos kan uiteraard ook gebruikt worden maar je zal zien dat in kaaspapier de kaas het lekkerste blijft.
Heb je nu geen kaaspapier in huis, dat snappen we.
Wikkel de kaas dan in een laag vetvrijpapier zoals bakpapier en daarna in aluminiumfolie.
Kaas kun je het beste in vetvrij papier wikkelen zoals de kaasboer doet. Dit papier heeft vershoudfolie aan de binnenkant zodat de kaas niet uitdroogt. Een kaasdoos kan uiteraard ook gebruikt worden maar je zal zien dat in kaaspapier de kaas het lekkerste blijft.
Heb je nu geen kaaspapier in huis, dat snappen we.
Wikkel de kaas dan in een laag vetvrijpapier zoals bakpapier en daarna in aluminiumfolie.
Hoe schaaf je kaas?
Je hebt een lekker stuk kaas gekocht bij de kaasboer... en nu?
Snijd van de zijkanten een stukje van de korst af.
Pak de kaas vast aan de bolle kant met korst (de rug).
Nu kun je beginnen met schaven en schaaf altijd naar je toe.
Op een gegeven moment ben je halverwege de kaas en wordt het schaven lastiger op deze manier.
Leg de kaas dan op zijn kant en schaaf vanaf de zijkant mooie, brede plakken.
Snijd van de zijkanten een stukje van de korst af.
Pak de kaas vast aan de bolle kant met korst (de rug).
Nu kun je beginnen met schaven en schaaf altijd naar je toe.
Op een gegeven moment ben je halverwege de kaas en wordt het schaven lastiger op deze manier.
Leg de kaas dan op zijn kant en schaaf vanaf de zijkant mooie, brede plakken.
Hoe zit het met gesmolten kaas?
Door warmte zal kaas smelten. De warmte zorgt er namelijk voor dat het vet in de kaas zacht wordt. Er zijn daarom drie factoren die ervoor zorgen of een kaas wel of niet goed kan smelten; vet, vocht en leeftijd.
Hoe vetter een kaas, hoe makkelijker hij smelt.
Bevat een kaas veel vocht, zoals een mozzarella, dan lossen de eiwitten makkelijk op in het vocht waardoor de verbinding met de vetten breekt.
Oudere kazen smelten veel minder makkelijk. Deze bevatten minder vocht door het lange rijpen.
Dat gesmolten kaas minder gezond zou zijn dan gewone kaas klopt dus ook niet. Door het smelten komen de vetten naar buiten maar deze zitten net zo goed in de plak kaas op je boterham.
Hoe vetter een kaas, hoe makkelijker hij smelt.
Bevat een kaas veel vocht, zoals een mozzarella, dan lossen de eiwitten makkelijk op in het vocht waardoor de verbinding met de vetten breekt.
Oudere kazen smelten veel minder makkelijk. Deze bevatten minder vocht door het lange rijpen.
Dat gesmolten kaas minder gezond zou zijn dan gewone kaas klopt dus ook niet. Door het smelten komen de vetten naar buiten maar deze zitten net zo goed in de plak kaas op je boterham.
Waarom eten we kaas als dessert?
In Nederland kun je vaak kiezen voor een kaasplankje als dessert. Dit is uit Frankrijk overgewaaid maar niet helemaal 'zoals het hoort'. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat ' hoort' maar de fransen doen het toch net even anders.
In Frankrijk komt na het hoofdgerecht de 'plateau de frrmages' op tafel.
Wij genieten dan het liefst van alle kaasjes, tot het laatste stukje.
De fransen vinden het 'not-done' om overal van te proeven en stellen de max bij twee stukjes.
Ook mag je niet zomaar lukraak stukken afsnijden, je hoort voor iedereen dezelfde korst/kaasverhouding over te laten.
Begin bij de zachte milde kazen en ga zo richting de oude kazen en eindig met de blauwe schimmelkazen.
Oh, en zeg nooit dat een kaas stinkt.. een kaas heeft een 'parfum prononcé'
Waar wij graag een stukje kaas op een stukje stokbrood leggen eten de fransen hun kaas en brood afzonderlijk. Om en om een hapje.
En een tweede ronde bestaat niet. Je wilt de gastvrouw niet beledigen dus bij de vraag of het genoeg was antwoorden we met 'ja'.
En dan komt ná het kaasplankje nog een zoet dessert.
Dus het is toch écht net even anders.
In Frankrijk komt na het hoofdgerecht de 'plateau de frrmages' op tafel.
Wij genieten dan het liefst van alle kaasjes, tot het laatste stukje.
De fransen vinden het 'not-done' om overal van te proeven en stellen de max bij twee stukjes.
Ook mag je niet zomaar lukraak stukken afsnijden, je hoort voor iedereen dezelfde korst/kaasverhouding over te laten.
Begin bij de zachte milde kazen en ga zo richting de oude kazen en eindig met de blauwe schimmelkazen.
Oh, en zeg nooit dat een kaas stinkt.. een kaas heeft een 'parfum prononcé'
Waar wij graag een stukje kaas op een stukje stokbrood leggen eten de fransen hun kaas en brood afzonderlijk. Om en om een hapje.
En een tweede ronde bestaat niet. Je wilt de gastvrouw niet beledigen dus bij de vraag of het genoeg was antwoorden we met 'ja'.
En dan komt ná het kaasplankje nog een zoet dessert.
Dus het is toch écht net even anders.