
Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op






De lekkerste baksels maken we het liefste zelf, waarbij het gebruik van de juiste tools en de juiste voorbereiding erg belangrijk is. Maar met alleen een goede bakvorm ben je er nog niet. Voordat het beslag in de vorm gegoten kan worden, is het belangrijk dat de vorm goed ingevet wordt. Er is namelijk niets vervelender dan een cake of taart die niet uit de vorm wil komen. Een bakkwast is dan zeker geen overbodige luxe. Waar vroeger de bakkwasten voornamelijk van natuurhaar gemaakt werden, zien we tegenwoordig ook andere variaties zoals bijvoorbeeld kunststof of siliconen. Maar voor welk materiaal kies je?
De traditionele kwasten zijn gemaakt van natuurhaar welke vaak vrij stug zijn en goed vocht kunnen opnemen. Ideaal voor het invetten van bakvormen en ovenschalen of het besmeren van deeg. Deze kwasten zijn helaas niet geschikt voor de vaatwasser en kunnen verschroeien bij open vuur. Wanneer je liever geen natuurhaar gebruikt, is een kwast van kunststof een goed alternatief. Deze zijn wat soepeler en vaatwasser bestendig, maar nemen geen vocht op. Pas echter wel op met hele hoge temperaturen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de siliconen kwast. Deze kunnen hoge temperaturen aan waardoor ze, naast het bakken, ook voor de barbecue gebruikt kunnen worden voor het aflakken van stukken vlees. Deze kwasten zijn na gebruik makkelijk schoon te maken waardoor je er lang plezier van kunt hebben. De materiaal keuze is natuurlijk geheel persoonlijk. In onze webshop vind je bakkwasten van diverse merken zoals Rösle, Paderno, Kela en meer.