Het opruimen van je keuken

We kennen het allemaal en de één kijkt er iets meer tegen op dan de ander.. het opruimen van de keuken. Niet alleen gaat hier veel tijd in zitten omdat je in elk hoekje van je keuken iets tegen komt waarvan je niet meer wist dat je het had maar wat veel mensen onderschatten is dat hier ook nog eens veel denkwerk bij komt kijken. Want welke glazen zijn nou leuker? Welke bakjes gebruik je het minst en kunnen dus eigenlijk wel weg? Opruimen begint bij organiseren en laat dat nou ook direct het lastigste deel van opruimen zijn.

De voorraadkasten mogen hier natuurlijk niet overgeslagen worden. Waarschijnlijk staan hier nog dingen tussen uit een kerstpakket van drie jaar geleden wat op dat moment een soort lichtpuntje was maar waarvan je ook al wist dat je dit drie jaar later toch wel weg zou gooien. De tijd is gekomen en wat ruimt dat lekker op! Niet alleen het opruimen van je voorraadkast maar ook het organisen is een eitje met de artikelen van iDesign. Lees hier alles wat je moet weten over het opruimen en organisen van je voorraadkast.

Koelkast organisen

Na het opruimen van de keuken kan je koelkast natuurlijk niet achter blijven. Deze trend is overgewaaid uit Amerika waar men er een sport van maakt de grootste koelkasten zo georganiseerd mogelijk op te ruimen (en geloof ons, dat is heel fijn om te zien!). Voor alles wat je in de koelkast plaatst zijn er tegenwoordig speciale opbergbakjes of opberglades. Berg eenvoudig je eieren, blikjes frisdank en diverse soorten fruit op zodat het ten eerste niet los maar georganiseerd en opgeruimd in de koelkast ligt en ten tweede ook nog eens langer goed blijft! De bakjes voor fruit zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen met een lekbak. Dit zorgt ervoor dat het fruit niet in het water blijft liggen nadat je deze afgespoeld hebt, ideaal!

Keuken opruimen, waar begin je?

Om op te ruimen moet je weten hoeveel ruimte je nodig hebt maar je weet pas hoeveel ruimte je nodig hebt als je weet hoeveel spullen je hebt. Klinkt logisch.. toch? Wat is stap 1? Inderdaad, het sorteren en weggooien van spullen die je eigenlijk, hoe leuk je ze ook vind en hoe mooi ze ook in de keuken staan, niet nodig hebt.

Zorg ten tweede dat je genoeg opbergbakjes, ladebakjes of manden aanschaft. Zo kan je in één keer door zonder dat je het risico loopt om op de helft te moeten stoppen. We weten natuurlijk allemaal dat het goede idee van de keuken volledig opruimen en onder handen nemen maar één dag telt. Het aanschaffen van opberglades, bakjes en andere opbergruimte helpt je ook nog eens bij het sorteren en weggooien van je spullen. Wat niet past, moet weg.