
Door ons aangeraden
- Producten
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Onze winkel
- Nieuws
Sorteren
Sorteer op



De keuken van het Verre Oosten vind zijn oorsprong in tal van (veelal) Aziatische landen waarbij Japan, China, Indonesië, Thailand, India en Vietnam nog maar enkele voorbeelden zijn. Ondanks dat alle landen uit het Verre Oosten erg van elkaar verschillen, zijn er ook een aantal overeenkomsten. Rijst is hier een goed voorbeeld van en is in veel gevallen één van de belangrijkste ingrediënten. Ook het gebruik van veel verschillende kruiden voor het maken van bijvoorbeeld kruidenpasta’s, mengsels of curry’s zie je bij veel landen terug. Ieder land heeft dan ook zijn eigen voorkeur aan kruiden wat ervoor zorgt dat je diverse keukens van elkaar kunt onderscheiden. Zo is de het kruidenmengsel voor de curry in India weer heel anders van die van Thailand bijvoorbeeld. Maar niet alleen qua ingrediënten zie je overeenkomsten. Ook de wok, de stoompan of stoommand is in diverse culturen en landen in het Verre Oosten terug te vinden.
Ben je benieuwd naar de vele keukens van het Verre Oosten? Snuffel dan eens tussen de vele kookboeken die je hier kunt vinden. Maak kennis met de gevarieerde keuken van Indonesië en maak nasi op authentieke wijze of kies voor een Japans boek waarin je precies kunt lezen hoe je zelf sushi kunt maken. Wil je zelf geurige currypasta maken op traditionele wijze? Dan is een vijzel van bijvoorbeeld Masterclass een handig hulpmiddel voor je. Weet je niet zo goed welk boek je moet kiezen? Misschien kunnen de medewerkers van de klantenservice je helpen bij het maken van een keuze.