Chocolade mallen

Totaal 63 artikelen
Gesorteerd op:

De lekkerste bonbons maak je zelf

Ons land telt een heleboel zoetekauwen en bakliefhebbers die regelmatig in de keuken te vinden zijn om de lekkerste taarten, koekjes en cakes te bakken. Ondanks dat is het bewerken van chocolade voor velen een grote uitdaging die ze maar al te graag aan gaan. Want hoe leuk is het om zelf bonbons, repen of andere chocolade lekkernijen te kunnen maken. Decora heeft daarom tal van verschillende chocolademallen om die creativiteit nog verder aan te wakkeren. Maak bonbons met mooie 3D mallen, halve bollen om mooie desserts in te maken, leuke lolly’s om je kinderen mee te verrassen en meer. Maar met alleen het smelten en gieten van chocolade ben je er nog niet. De temperatuur van de chocolade is net zo belangrijk als de vorm die je gebruikt. Je wilt immers wel dat die zelfgemaakte bonbons hun mooie glans behouden en een knapperige buitenkant krijgen. Zo is de ideale temperatuur voor pure chocolade 31-32 °C, voor melk chocolade 30-31°C en voor witte chocolade 27-28 graden. 

Om zelf bonbons te maken vul je allereerst de gewenste vorm met de gesmolten chocolade naar keuze. Wacht een paar seconden en gooi de vorm vervolgens weer leeg. Hierdoor blijft er een dun laagje chocolade in de vorm achter die je uit moet laten harden. Vervolgens vul je de vorm met je favoriete vulling en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast. Giet nu de laatste laag chocolade over de vorm en schraap het overtollige eraf om de bonbons goed dicht te maken. Laat de bonbons uitharden in de koelkast en haal ze vervolgens uit de vorm. Je bonbons zijn klaar!