
Door ons aangeraden


Sorteren
Sorteer op



‘Bekleed de bakvorm met deeg, leg hier een vel bakpapier in en vul dit met bakbonen. Bak de bodem nu in een voorverwarmde oven en laat afkoelen.’ Grote kans dat je dit wel eens in de beschrijving van sommige recepten hebt zien staan. Dit proces wordt ook wel ‘blind bakken’ genoemd. De bakbonen dienen hierbij als een soort ‘blinde vulling’. Meestal gebruik je deze methode bij het bakken van een quiche om de bodem voor te bakken of het maken van een taart waarbij alleen de bodem gebakken wordt en de vulling koud blijft. Door de bodem te verzwaren tijdens het bakken, zorg je ervoor dat hij zijn vorm goed behoudt, niet rijst en dat de korst krokant wordt. Wanneer de gebakken bodem is afgekoeld kun je de vulling toevoegen en de rest van het recept volgen.
Sommige mensen gebruiken gedroogde peulvruchten of rijst om de vorm te verzwaren. Iets wat eigenlijk zonde is, omdat deze producten eerst nog prima eetbaar waren. De keramische bakbonen van Kitchencraft zijn hierbij een slimme oplossing, omdat deze herbruikbaar zijn en geen geur opnemen. Na gebruik kun je ze dus gewoon bewaren voor de volgende keer. Genoeg reden om de boodschappen in huis te halen voor een lekkere vruchtentaart, een goedgevulde groente quiche of een zelfgemaakte vlaai. Over vlaaien gesproken; heb je onze vlaaistansen al gezien? Hiermee kun je de vlaai op de meest makkelijke manier decoreren met mooie patronen.