Branders

Totaal 20 artikelen
Gesorteerd op:

Branders voor het karamelliseren, gratineren en branden van gerechten

Een brander wordt het meest gebruikt voor het karamelliseren, gratineren en branden van verschillende gerechten en ingrediënten. Het meest bekende voorbeeld hiervan is natuurlijk het overheerlijke gekaramelliseerde suikerlaagje van crème brûlée welke in mooie crème brûlée schaaltjes wordt geserveerd. De warme goudbruine korst kun je met een lepeltje kapot tikken waardoor de zachte, koude crème eronder tevoorschijn komt. Een brander wordt over het algemeen het meest voor desserts gebruikt, maar hij kan ook heel goed voor hartige gerechten gebruikt worden. Wist je bijvoorbeeld dat je met een brander heel makkelijk je eigen geroosterde paprika kunt maken? Brand de buitenkant van de paprika net zo lang tot de schil zwart is geworden. Laat hem afgedekt een beetje afkoelen en je zult zien dat je de schil er makkelijk af kunt halen zodat het heerlijke, zoete vruchtvlees van de paprika overblijft. Of wat dacht je van een lekker stukje gebakken vis waarbij je de huid extra krokant maakt met de brander.

Het gebruik van een brander is heel eenvoudig. De brander van Mastrad bijvoorbeeld geeft een steady vlam door simpelweg op een knop te drukken. Door aan de draaiknop te draaien kun je het formaat van de vlam aanpassen. Een kleine, blauwe vlam is bijvoorbeeld heter dan een grotere gele vlam. Met een blauwe vlam kun je dus geconcentreerder branden terwijl een gele vlam in één keer een groter gebied kan branden op een net iets lagere temperatuur. Op deze manier heb je de controle over ieder gerecht en kun je het precies aanpassen zoals je wilt. Is de brander na een tijdje leeg? Geen probleem! Alle branders zijn aan de onderkant eenvoudig bij te vullen met bussen butaangas welke je bij ons in de webshop kunt vinden. Tenslotte, vergeet niet dat je met vuur werkt en dat het belangrijk is om veilig en geconcentreerd te werk te gaan!