Cocktailshakers

Totaal 4 artikelen
Gesorteerd op:

Verschillende soorten cocktailshakers

Een cocktailshaker is een handige bartool dat je kan helpen bij het maken van diverse cocktails en is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tools die je in een bar kunt vinden. Maar hoe werkt een cocktailshaker nou eigenlijk? Met behulp van een barmaatje (ook wel jigger genoemd) kun je gemakkelijk kleine hoeveelheden vloeistof afmeten, voordat je het in de shaker giet, zodat je cocktail de juiste verhouding heeft. Wanneer je de cocktail ijskoud wilt serveren, kun je er ook voor kiezen om wat ijsblokjes aan de shaker toe te voegen. Door de verschillende ingrediënten samen te voegen in de ‘afsluitbare beker’ kun je alles goed door elkaar schudden waardoor je cocktail gemixt wordt. 

Voordat je een keuze maakt tussen de cocktailshakers die wij aanbieden, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. De meest bekende shaker is de ‘Cobbler shaker’. Deze bestaat uit 3 delen. Een beker waar de ingrediënten in gaan, een middenstuk met een zeefje en een dop wat alles afsluit. Wanneer de cocktail klaar is om geschonken te worden verwijder je de dop waarna de zeef ervoor zorgt dat eventuele ongewenste harde stukjes worden tegengehouden.

De ‘Boston shaker’ (van Weis bijvoorbeeld) bestaat uit 2 delen.  Een beker waar de ingrediënten in gaan en een andere beker welke perfect aansluit op de ander. Hierdoor ontstaat er een gesloten ruimte waardoor je de ingrediënten kunt ‘shaken’. Let er wel op dat er bij deze vorm van shaken geen zeef gedeelte is toegevoegd. Wanneer er onderdelen van je drankje niet in het glas mogen komen, zul je dus zelf een ‘strainer’ moeten vasthouden. Gelukkig vind je bij onze cocktailaccessoires de perfecte tool om je hiermee te helpen.