Broodmessen

Totaal 48 artikelen
Gesorteerd op:

Een essentieel mes met kartels

Een broodmes is één van de weinige essentiële messen in de keuken die een kartel hebben. Aangezien bijna alle messen glad zijn, is een broodmes dus een uitzondering. Toch vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een broodmes nou zoveel zin heeft. Het antwoord is kort: ja! Een broodmes snijd gemakkelijk door alle soorten brood. Van stokbroden met een harde korst tot de zachtste bolletjes. Maar wist je dat een broodmes ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld taarten, cake, harde groente zoals pompoen en zelfs fruit zoals ananas of meloen? 

Bij het aanschaffen van een broodmes moet er op een aantal punten gelet worden: de lengte van het lemmet, de kartels en de handgreep. De meeste broodmessen hebben een lemmet met een lengte tussen de 20 en de 30 cm. Hoe langer het lemmet is, hoe minder ‘zaagbewegingen’ je hoeft te maken en hoe makkelijker je grotere broden kunt snijden. Bij een broodmes wordt de druk van het lemmet meer op de kartels geconcentreerd welke zich als het ware vast bijten in de harde korst. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je brood niet geplet wordt tijdens het snijden. Daarnaast zorgen de kartels er ook voor dat je mes minder snel bot wordt. De handgreep van een broodmes moet ervoor zorgen dat een mes goed in de hand ligt. Dit kan echter per persoon enorm verschillen. Zo wil de ene persoon een gladde, houten handgreep terwijl de andere persoon liever een kunststof of RVS handgreep wilt. Het is dus belangrijk dat het mes voor jou comfortabel aanvoelt. Rockingham Forge heeft bijvoorbeeld mooie broodmessen in verschillende stijlen, prijs categorieën en materialen.

Ben je inmiddels een echte broodliefhebber geworden? Dan zou je ook eens een kijkje moeten nemen bij onze broodvormen, broodroosters en tosti apparaten. Wil je het broodmes liever eerst even vasthouden voor je hem aanschaft? Breng dan ook eens een bezoekje aan onze winkel in de Markthal in Rotterdam. Onze medewerkers adviseren je graag.