Sorteren
Sorteer op
Speculaas bakken doe je zo
De warmte van kaneel, anijs en kruidnagel. Ben je de speculaasjes eigenlijk wel zat en wil net iets meer? Ga dan voor lekker gevuld speculaas. Dezelfde geuren maar dan met de rijke smaak van amandelspijs.
Bestrooi de plank van te voren met wat rijstmeel of bloem.
Klop de plank uit zodat het overtollige bloem uit de plank valt.
Druk nu het deeg stevig in de plank.
Gebruik een scherp mes om het overtollige deeg weg te snijden.
Houd de plank nu over de lange kant vast en tik op het aanrecht zodat de speculaasjes eruit vallen. Het deeg moet goed koud zijn. Als het lastig uit de vorm komt is het deeg al te warm geworden en moet je het weer even laten rusten in de koelkast.
Naast speculaasjes zoals we die kennen van de bakker, heb je ook nog speculaascake of speculaastaart. Dit is een cake vermengd met speculaaskruiden en misschien een lekkere room of crème om het af te maken.