Basistechnieken

Totaal 19 artikelen
Gesorteerd op:

Om goed te kunnen koken moet je bij de basis beginnen

Goed koken begint bij de basis en dat houdt in dat je de vaktermen en basisprincipes snel onder de knie moet krijgen om de beste chef kok van de buurt te worden. Elke beginnende kok of hobbykok zal veel baat hebben bij boeken welke de basistechnieken haarfijn, stap voor stap, uitleggen. Je hoeft namelijk geen sterrenchef te zijn om een lekker en mooi gerecht uit de keuken te toveren. Denk eens aan julienne gesneden groente met een fraai koksmes van Diamant Sabatier, een romige bavaroise maken op basis van melk of een mooi gebraden stuk vlees snijden met een prachtig vleesmes. Op het oog lastige handelingen, maar met de juiste basistechniek een fluitje van een cent!

 

Natuurlijk bestaan boeken over basistechnieken niet alleen uit snijtechnieken of bereidingen. De boeken bereiden je ook voor hoe je gemakkelijk en zorgvuldig in de keuken aan de slag kunt. Een mise en place maken bijvoorbeeld (het voorbereiden van recepturen) of het voorkomen van veelgemaakte fouten als het schiften van sauzen staan hier in centraal. Of wat dacht je van vaktermen als ciseleren, arroseren en het snijden van chinoise? Verrijk jezelf en jouw omgeving met een boek over basistechnieken en je zal zien dat er binnen no time een sterrenmaaltijd op tafel staat!