BBQ Thermometers

Totaal 9 artikelen
Gesorteerd op:

De temperatuur is een belangrijk onderdeel van het barbecueën

Waar in de keuken het bijhouden van de tijd een belangrijk onderdeel is, is dat bij het barbecueën juist de temperatuur. Het roken van een lekker stukje vis of het bakken van krokante pizza’s zijn enkele voorbeelden waarbij het bijhouden van de binnentemperatuur noodzakelijk is. Om die reden zijn de deksels van veel barbecues vaak voorzien van speciale thermometers die deze omgevingstemperatuur meten. Maar een overheerlijk gemarineerd stuk vlees krijg je alleen botermals wanneer hij precies de juiste kerntemperatuur bereikt. In dit geval kun je beter een BBQ thermometer of een kernthermometer gebruiken. Hierbij steek je een pin in het dikste gedeelte van het vlees waarna de temperatuur van de kern van het vlees gemeten kan worden.

Over het algemeen kun je deze thermometers onderverdelen in twee soorten: de ‘quick read’ thermometers en de thermometers op afstand. De ‘quick read’ thermometer steek je in het vlees waarna je hem vast houdt en een paar seconden wacht om de juiste temperatuur af te kunnen lezen. Je kan deze vaak niet in het vlees laten zitten tijdens het grillen en is dus meer geschikt voor de kortere bereidingstijden.

Een thermometer op afstand is, zoals het woord al zegt, op afstand te gebruiken. De digitale thermometer van Rösle is hierbij een goed voorbeeld. De pin gaat via een draad naar een kastje welke zich buiten de barbecue bevindt. Hierdoor kun je van buitenaf de kerntemperatuur van het vlees meten zonder dat je de deksel van de barbecue hoeft op te tillen. Hierdoor wordt het kookproces niet onderbroken en is hij perfect voor de langere bereidingstijden.

Ben je juist op zoek naar thermometers voor in de keuken? Ook deze kun je bij ons vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een suikerthermometer, een frituurthermometer of een melkthermometer. Ideaal voor in iedere keuken.