
Door ons aangeraden



Sorteren
Sorteer op



Een melkopschuimer maakt kleine luchtbelletjes in de melk. Door de lucht die circuleert, ontstaat melkschuim. Er zijn verschillende manieren waarop je melk kunt opschuimen. Sommige koffiezetapparaten hebben een stoomfunctie, maar niet elk apparaat is hiermee uitgerust. Er zijn verschillende melkopschuimers verkrijgbaar die je op de hand kan gebruiken en kan bedienen. Je hebt bijvoorbeeld een opschuimer met spiraal of elektrische schuimers. Let bij aanschaf van een melkopschuimer op de antikleef laag. De kans dat de melk aankoekt, is veel kleiner met antikleef laag. Het merk Adhoc heeft handige melkopschuimers met spiraal en het merk Bialetti heeft prachtige elektrische melkopschuimers. Dus waar ben je naar op zoek? Tip: voor de perfecte schuimlaag kun je het beste melk gebruiken met een hoog vetgehalte. Een volle melk geeft het mooiste resultaat en lekkerste smaak. Het hoeft overigens geen koemelk te zijn, sojamelk of andere melkvervangers geven ook prachtig resultaat. De meest ideale temperatuur voor de melkschuim is tussen de 65 en 75 graden Celsius.
Melkopschuimers maken perfect schuim, maar voor het beste resultaat kun je zelf experimenteren met een stoompijpje van een espressomachine. Doe de melk in een melkkannetje en ga lekker aan de slag. Experimenteer met verschillende soorten koffiesmaken en ontdek van je lekker vindt. De lekkerste koffie is versgemalen koffie. Nieuwsgierig? Met een van onze koffieboonmalers maal jij je eigen koffie. Heb je een vraag over een van onze producten? Neem gerust contact op met onze klantenservice.