






Appelflappen bakken
De lekkerste appelflap voor Oud & Nieuw bak je natuurlijk zelf! Maar hoe dan? En hoe lang? Hoe bewaar je appelflappen? Geen paniek! Samen met Habitas haal jij het lekkerste appelflap recept én direct alle benodigde spullen in huis, ideaal!
Maar wat is een appelflap nou precies? Een appelflap is een kleine lekkernij die onder gebak hoort en ook nog is de bekendste in zijn soort is! De basis van deze lekkernij is natuurlijk bladerdeeg die gevuld wordt met appelblokjes, kaneel en rozijnen. Om de appelflap af te toppen wordt deze bestrooid met kristalsuiker. Eenvoudig toch? Onderaan de pagina vindt je alle stappen, en het recept, die je nodig hebt om de lekkerste appelflappen te bakken.
We kennen natuurlijk allemaal de standaard appelflap als hoe deze hierboven beschreven wordt maar ook met appelflappen valt er enorm te experimenteren en zijn er enorm veel appelflap variaties om uit te kiezen. Denk hierbij aan het gebruiken van ander fruit. Kersenflappen en ananasflappen zijn enorm geliefde alternatieven op de standaard appelflap! Maar je hebt ook kleine stapjes die wellicht een groot verschil maken. Bijvoorbeeld het toevoegen van slagroom in de appelflap als deze afgekoeld is, het toevoegen van vanillevla bij de appelvulling. Je kan het zo gek niet bedenken!
Maar hoe bewaar je deze heerlijke zelf gemaakte appelflappen nou het beste? Met appelflappen bewaren is het het belangrijkste dat de appelflappen helemaal afgekoeld zijn voor dat je deze opbergt. Zorg ervoor dat je de appelflappen op een droge, luchtdichte plek bewaard. Denk hierbij aan een broodtrommel of luchtdichte zak. Op deze manier kan je de appelflappen ongeveer 2 dagen bewaren. Wil je langer kunnen genieten van je zelfgemaakte appelflappen? Je kunt je appelflappen ook invriezen, op deze manier kan je tot 2 maanden lang nog plezier hebben van je appelflappen!
Recept standaard appelflappen (12 stuks)
- 12 plakjes bladerdeeg
- 2 grote appel
- 4 el. suiker
- 2 el. grove kaneelsuiker
- 2 tl. kaneelpoeder
- losgeklopt ei + extra kaneelsuiker
Bereidingswijze:
1. Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
2. Verdeel de appel-kaneelvulling over de plakjes bladerdeeg, hou de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.
3. Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.
4. Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).