BBQ Pizzastenen

Totaal 9 artikelen
Gesorteerd op:

Ambachtelijke pizza zoals ze hem in Italië maken

De lekkerste pizza’s bak je oorspronkelijk in een steenoven. Natuurlijk heeft niet iedereen een steenoven in de tuin staan. Om die reden is de combinatie van een BBQ pizzasteen en een barbecue een top alternatief. Een pizzasteen is in veel gevallen gemaakt van keramiek of een andere steensoort en heeft soms handvatten om hem makkelijker te kunnen verplaatsen. De BBQ pizzasteen van Outdoorchef is hier een mooi voorbeeld van. Het steen is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt ervoor dat de warme temperatuur zo lang mogelijk en gelijkmatiger wordt vastgehouden waardoor de bodem van je pizza lekker knapperig wordt. Precies zoals ze hem in Italië bakken.

Voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk om de barbecue en de pizzasteen samen langzaamaan te verhitten tot minimaal 250 graden. Wanneer je eerst de barbecue verhit en daarna de steen er pas op legt, heb je namelijk de kans dat de steen scheurt en breekt. Is alles op temperatuur? Dan is het nu tijd om de pizza erop te leggen! Om plakken te voorkomen is het verstandig om de steen met wat bloem of meel te bestuiven. Met behulp van een handige pizzaschep kun je de ongebakken pizza op een veilige manier op de pizzasteen leggen. Nu is het belangrijk om de pizza gaar te bakken met een dichte deksel. Niet stiekem tussendoor spieken hé! Na 5 tot 10 minuten is je pizza klaar om gegeten te worden.

Wil je de pizza toch liever in een oven bakken? Geen enkel probleem! Bij ons vind je namelijk ook een ruim aanbod aan pizzastenen die gewoon in de oven gebruikt kunnen worden. Neem ook eens een kijkje bij de mooie pizzamessen. Je ambachtelijk gebakken pizza verdient het om met een goed mes gesneden te worden.