Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
- Kookgerei
- Messen
-
Pannen
- Aspergepannen
- Braadpannen
- Braadsledes
- Fonduepannen
- Gratineerpannen
- Grillpannen
- Hapjespannen
- Koekenpannen
- Kookpannen
- Magnetronschalen
- Melkpannen
- Mosselpannen
- Ovenschalen
- Paellapannen
- Pannendeksels
- Pannenkoekenpannen
- Pannensets
- Pastapannen
- Poffertjespannen
- Sauspan & Steelpan
- Snelkookpannen
- Stoompannen & -mandjes
- Sudderplaten
- Tajines
- Vispannen
- Wokken & Wadjans
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Stomen is een kooktechniek welke vooral in Aziatische landen als China al eeuwen wordt uitgevoerd. In ons land is deze techniek echter een stuk minder bekend. Toch wint het stomen de laatste jaren steeds meer in populariteit. Maar hoe werkt dat stomen dan precies? Met stomen gaar je vis, vlees, rijst, pasta of groente in waterdamp in plaats van ze te koken in water. De smaak, geur, kleur en vitamines blijven op deze manier beter behouden waardoor je een gezonder resultaat krijgt. Hierbij kun je gebruik maken van verschillende tools zoals een speciale stoompan, een stoommand of een magnetron stomer.
Een speciale stoompan bestaat altijd uit 2 delen: een hoge pan welke lijkt op een gewone kookpan en een rek of mand. Onderin de pan gaat een laagje water waarna je het rek vult met de gewenste ingrediënten en deze op de pan plaatst. De deksel sluit de pan goed af waardoor het stoom zijn werk kan doen. Rösle heeft hier prachtige opties voor je. Wil je liever iets eenvoudiger beginnen of heb je gewoonweg geen ruimte voor een nieuwe pan? Ga dan voor een stoommand of stoominzet van bijvoorbeeld, metaal, kunststof, glas, aardewerk of siliconen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kunnen eenvoudig in een kookpan gehangen worden. De werking is hierbij exact hetzelfde als bij een stoompan. Als laatste zou je ook kunnen kiezen voor een magnetron stomer. Ook hierbij vul je de bodem met een laagje water waarna de mand met ingrediënten erop gestapeld kan worden, gevolgd door een deksel. Door de magnetron zijn werk te laten doen, krijg je eenvoudig een lekkere maaltijd op tafel. Joseph Joseph heeft een leuke collectie aan magnetron artikelen waarbij je, naast de stomer, ook kunt kiezen uit een rijstkoker en zelfs een popcornmaker. Welke methode je ook kiest; let er op dat de ingrediënten het water niet raken, anders ben je aan het koken in plaats van stomen.