Wokken & Wadjans

Totaal 90 artikelen
Gesorteerd op:

Bereik hoge temperaturen met een wok of wadjan

Met wokken wil je binnen korte tijd een hoge temperatuur bereiken, daarom zoek je naar een wok met een goede warmtegeleiding. Het assortiment aan wokken is groot en het is persoonlijk welke wok of wadjan voor jou het beste werkt. Wokken doe je op een zeer hoge temperatuur en daarom is het noodzakelijk dat je goede olie gebruikt, de ingrediënten in de juiste maat snijdt met een goed mes en de pan goed op temperatuur laat komen. Het is hierbij belangrijk dat de temperatuur boven het kookpunt komt en zodoende het vocht onttrokken wordt uit de pan, waardoor de smaak geconcentreerd blijft.

Te alle tijden is het natuurlijk belangrijk dat een wok lekker in de hand ligt zodat je met gemak de sierlijke ‘gooi beweging’ kunt maken. Kom gerust eens langs in onze winkel in de Markthal om te voelen wat voor jou het geschikte gewicht is of vraag naar de voordelen van materialen als gietijzer of plaatstaal.

In tegenstelling tot de wok heeft een wadjan geen steel maar twee oren en is voornamelijk geschikt om gerechten in te bereiden welke langer nodig hebben. Wadjans worden vaak vergeleken met de wok, maar doordat de wadjan vaak een dikkere bodem heeft raden we deze niet aan als wok. De wadjan van Woll laat je lekker op de warmtebron staan om zodoende lekkere sudder gerechten te maken op Oosterse wijze. Haal deze recepten uit één van onze fantastische kookboeken of experimenteer zelf!