Bakvormen

Totaal 569 artikelen
Gesorteerd op:

Bakvormen zijn er in allerlei soorten en maten

De heerlijke geuren stromen door het hele huis heen. Wanneer je het spoor probeert te volgen, kom je al snel in de keuken uit en weet je direct wat er aan de hand is. Er is iemand aan het bakken! De kunst van het bakken is iets waar je je creativiteit in kwijt kunt. Hierbij speelt leeftijd absoluut geen rol. Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze toch? Goede bakvormen vergroten echter wel je bakplezier. Maar wat voor vorm kies je dan? Ga je voor de welbekende ronde bakvormen, de leuke muffinvormen of toch de vierkante bakvormen? Laat je er vooral niet van weerhouden om van de standaard vormen af te wijken. Nordic Ware staat bijvoorbeeld bekend om zijn prachtige bakvormen in allerlei mooie en originele vormen. Zo hebben ze een bakvorm die eruit ziet als een sneeuwvlok, een vlinder of een hart om maar enkele voorbeelden te noemen.

Wanneer je eruit bent wat voor vorm je nodig hebt, is het ook belangrijk om te weten wat voor materiaal je het liefste wilt hebben. Een dunne aluminium vorm is over het algemeen erg voordelig, maar zal wat minder lang mee gaan en verkleurd wat sneller. Als alternatief zou je voor de stalen bakvorm met non-stick coating van Masterclass kunnen gaan. Deze zijn wat zwaarder, hebben een hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je baksels wat makkelijker uit de vorm komen. Een andere optie is bijvoorbeeld de glazen vorm van Pyrex waardoor je ook de randen en de bodem goed in de gaten kunt houden. Het nadeel is wel dat hij wat breekbaarder is. De laatste optie is de vorm van siliconen van Sambonet, welke flexibel en hittebestendig is. Ieder materiaal heeft zo zijn voor en nadelen. De keuze hiertussen is dus geheel persoonlijk. Kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact op met de medewerkers van de klantenservice of breng een bezoekje aan onze winkel in de Markthal in Rotterdam.