
Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op


Er word gedacht dat het woord ‘pudding’ afstamt van het Franse woord ‘boudin’, wat op zijn beurt weer afstamt van het Latijnse woord ‘botellus’, wat ‘kleine worst’ betekent. Dit komt omdat er in de middeleeuwse pudding, vlees verwerkt werd. Pudding had toen dus een veel ruimere betekenis dan tegenwoordig. In de Engelse taal is dit echter nog steeds zo waardoor zowel pasteitjes als nagerechten, pudding kunnen worden genoemd. In Nederland kennen we tegenwoordig alleen de pudding als nagerecht. Pudding kan op twee manieren gemaakt worden. Hierdoor zijn er ook verschillende soorten vormen verkrijgbaar. Namelijk de warme en de koude manier. Maar welke vorm gebruik je nou voor welke methode?
Een puddingvorm van kunststof of van siliconen kan het beste gebruikt worden voor koude pudding zoals bijvoorbeeld jellypudding of bavarois wat stolt door middel van gelatine of agar agar. De aardewerken puddingvormen van Kitchencraft zijn weer meer geschikt voor de warme pudding. Hierbij verwarm je de gewenste ingrediënten in een kookpan waarna je het mengsel laat afkoelen in de ingevette puddingvorm. Daarnaast kun je ook kiezen voor een speciale stoompan voor pudding. Deze is perfect wanneer je de pudding wilt garen via een waterbad in de oven. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere chocoladepudding. Vaak zijn de puddingvormen van aardewerk en metaal ovenbestendig waardoor je ze ook heel goed als bakvorm of ovenschaal kunt gebruiken. Redenen genoeg om een puddingvorm aan te schaffen toch?