
Door ons aangeraden
Sorteren
Sorteer op







Een quiche is één van de meest veelzijdige gerechten die er zijn en kunnen bijna de hele dag door gegeten worden. Van ontbijt tot lunch en van avondmaaltijd tot snack bij een verjaardag. Daarnaast is een quiche ook perfect voor het opmaken van kliekjes. Heb je nog een restje groente? Hak ze in kleine stukjes en vermeng ze met wat room, een paar eieren, wat kruiden, zout en peper. Schenk het mengsel in een met deeg beklede quiche bakvorm en bak het geheel in de oven. Snijd de quiche in punten, serveer er een lekkere salade bij en klaar is je maaltijd! Het is bij dit proces erg belangrijk om een goede quiche bakvorm te hebben. Dit zorgt ervoor dat de korst mooi krokant wordt waardoor de quiche zijn vorm mooi behoudt.
De geribbelde quiche bakvormen van Masterclass zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Maak bijvoorbeeld een grote quiche voor het hele gezin of maak juist meerdere kleine quiches die je leuk als voorgerecht kunt serveren. De vormen beschikken over een losse bodem waardoor je de pasgebakken quiche er met gemak uit kunt halen. Heb je wel eens last van een natte, sompige bodem? Dit kun je eenvoudig oplossen door de deegbodem voor te bakken voordat de vulling erin gaat. Vergeet hierbij niet om wat bakpapier en speciale bakbonen op je deeg te leggen. Dit zorgt ervoor dat het deeg zijn vorm mooi behoudt en niet zal rijzen. Wil je juist een hele hoge quiche maken? Dan zou je hier eventueel ook een ronde bakvorm voor kunnen gebruiken. Kies hierbij dan wel voor een springvorm of een vorm met losse bodem. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk.