Ophangsystemen

Totaal 36 artikelen
Gesorteerd op:

Ophangsystemen voor messen die gezien mogen worden

Messen blijven zo lang mogelijk scherp wanneer je ze op de juiste manier behandeld. Het correct opbergen is hierbij een essentieel onderdeel. Dit kun je op verschillende manieren doen. Leg ze bijvoorbeeld met speciale beschermhoezen in de la of bewaar ze in mooie messenblokken. Maar als je juist vindt dat je messen gezien mogen worden, kun je ook kiezen voor een mooi ophangsysteem zoals een magnetisch messenrek (ook wel magnetische messenstrip of ophangmagneet genoemd). Het rek wordt eenvoudig aan de muur bevestigd en is voorzien van sterke magneten waar je al je messen aan kunt hangen. Van je grootste koksmessen tot je kleinste officemesjes. 

Met de diverse ontwerpen kun je het rek mooi laten aansluiten op het interieur van je keuken. Kies bijvoorbeeld een strakke zwarte, een moderne van RVS of een warme van hout. Messenrekken zijn er daarnaast in verschillende maten van 30 t/m 60 cm. Zo kun je precies het goede formaat kiezen voor het aantal messen wat je wilt ophangen. De ophangmagneten van Bisbell geven je een ruime keuze aan kleuren, materialen en afmetingen. 

Nu je alle soorten kent, is het ook prettig om alle voordelen te kennen. Zo kun je er met een ophangsysteem voor zorgen dat de snijkant van de messen minder in aanraking komt met andere oppervlakken waardoor ze langer scherp blijven. Aangezien al je messen nu netjes in het zicht hangen, heb je ook geen last meer van het pakken van de verkeerde messen. Als laatste is een ophangsysteem ook nog eens hygiënischer dan een messenblok of een keukenla, omdat je hem een stuk eenvoudiger schoon kunt maken.

Let er ten slotte wel op dat je het ophangsysteem buiten bereik van kinderen ophangt!