Uitbeenmessen

Totaal 13 artikelen
Gesorteerd op:

Het verschil tussen een uitbeenmes en een fileermes

Uitbeenmessen lijken veel op fileermessen, maar het verschil is er weldegelijk. Een fileermes is vaak lang, dun en flexibel en wordt vaak voor vis gebruikt. Een uitbeenmes is daarentegen wat korter, steviger en iets ronder waardoor je meer gevoel hebt bij het snijden. Iets wat erg prettig is wanneer je het vlees van het bot wilt snijden, de huid of het vet wilt verwijderen of pezen af wilt snijden. Het merk Rockingham Forge heeft een erg mooie collectie uitbeenmessen met een lengte van 15 cm. Zo is het mes van de Micarta Damascus lijn ijzersterk dankzij de 67 lagen Damascus staal. Dankzij het korte lemmet kun je met korte halen erg precies werken waardoor je zo min mogelijk vlees zult verspillen. Daarnaast zorgt het uiterst scherpe lemmet ervoor dat de vezels van het vlees niet beschadigd worden. Zo ben je ervan verzekerd dat het vlees zijn goede kwaliteit behoudt.

Om het mes ook vlijmscherp te houden is het belangrijk om hem eens in de zoveel tijd door een messenslijper heen te halen. Let er hierbij op dat je goed de vorm van het lemmet volgt. Anders heb je zomaar kans dat er per ongeluk stukjes worden overgeslagen. Daarnaast is het ook erg belangrijk om het mes met de hand schoon te maken. De vaatwasser kan er namelijk voor zorgen dat de scherpte en de kwaliteit van het mes sneller achteruit gaat. Wij kunnen je verzekeren dat je, met het juiste onderhoud, nog jaren van je mes kunt genieten.

Heb je nog ergens vragen over of kunnen we je ergens anders mee van dienst zijn? Neem gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice! Of breng een bezoekje aan onze winkel in de Markthal in Rotterdam als je onze mooie messen een keer van dichtbij wilt bekijken.