Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
- Kookgerei
-
Messen
- Broodmessen
- Dunschillers
- Fileermessen
- Garneermessen
- Groente- & fruitmesjes
- Hakmessen & Bijltjes
- Kaasmesjes & Botermesjes
- Keramische messen
- Koksmessen
- Kruidenscharen
- Messenbeschermers
- Messenblokken
- Messensets
- Messenslijpers & Aanzetstalen
- Oestermessen
- Officemessen & Schilmessen
- Ophangsystemen
- Pizzames
- Scharen
- Tomatenmessen
- Uitbeenmessen
- Vismessen
- Vleesmessen & Trancheermessen
- Wiegemessen
- Wildscharen
- Zakmessen
- Pannen
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Groente snijd je met een groentemes en vlees snijd je met een vleesmes, maar een tomaat snijd je toch het makkelijkste met een tomatenmes. Een tomaat heeft een zachte binnenkant met een stug schilletje. Wanneer je een mes met een glad lemmet kiest om deze in plakjes te snijden, zul je zien dat dit nooit echt lekker snijdt. Hoe scherp het mes ook is. Uiteindelijk eindigt je tomaat toch vaak geplet met een gescheurde schil en kun je de plakjes onmogelijk mooi presenteren omdat de zaadjes eruit gedrukt zijn. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen overwegen om een speciaal tomatenmes aan te schaffen.
Een tomatenmes is klein van stuk en heeft een lemmet met fijne kartels. De fijne kartels zorgen ervoor dat je, doormiddel van een zaagbeweging, de tomaat eenvoudig kunt snijden zonder hem kapot te maken. Zo heeft Eva Solo een heel mooi tomatenmes waarbij de handgreep is gemaakt van duurzaam materiaal. Hierdoor heb je niet alleen een uitstekend tomatenmes, maar ben je ook nog eens milieubewust bezig. Wil je er zeker van zijn dat je mes zo lang mogelijk scherp blijft? Dan is het verstandig om hem met de hand af te wassen. De vaatwasser zorgt er namelijk voor dat je mes sneller bot wordt.