Wildscharen

Totaal 11 artikelen
Gesorteerd op:

Een wildschaar werkt veilig, gemakkelijk en snel

Voor het open knippen van zakjes en het openen van dozen grijp je meestal naar een schaar. Iets wat bij ieder huishouden wel in de lade ligt. Maar wanneer je een hele kip of een mooi stuk wild in stukken wilt verdelen is het gebruik van een wildschaar toch een iets beter idee. Bij het losmaken van botjes of gewrichten, gebruiken veel mensen een hakmes. Het gevolg is dat het bot gemakkelijk verbrijzelt wordt waardoor je snel last krijgt van splinters. Een wildschaar voorkomt dit waardoor je sneller, gemakkelijker en veiliger kunt werken. Maar weet je ook hoe je een wildschaar herkent?

Wildscharen zijn een stuk steviger en robuuster dan gewone scharen. Het lemmet loopt vaak ook iets ronder dan een gewone schaar. De meeste wildscharen hebben een extra uitsparing waar je botjes makkelijker mee kunt doorknippen. Daarnaast zijn ze voorzien van een veer welke ervoor zorgt dat de schaar niet wegschiet tijdens het gebruik. De wildschaar van Gefu kan zelfs helemaal uit elkaar gehaald worden om hem makkelijk schoon te kunnen maken. Met de handige vergrendeling kun je hem vervolgens veilig in de lade opbergen. 

Heb je alles in huis om een heerlijke gebraden kip te maken? Wat dacht je van een mooi vleesmes, een handig rolletje rolladetouw of een stevige braadslede? Habitas-online heeft alles in huis om de mooiste stukken vlees te kunnen bereiden.