Vismessen

Totaal 12 artikelen
Gesorteerd op:

Vismessen van topkwaliteit

Een vismes is eigenlijk een vrij algemeen begrip. Je kunt er namelijk verschillende dingen onder verstaan. Het meest bekende vismes is het mes dat je aan tafel gebruikt. In de wat nettere restaurants zie je regelmatig dat er een vismes tussen de rest van het tafelbestek ligt. Dit vismes is speciaal bedoelt om op het bord de vis van de graat te kunnen halen zodat je het kunt eten. Het lemmet van dit mes is expres bot gemaakt zodat je de graten niet per ongeluk door kunt snijden.

Bij het klaarmaken van de vis kun je weer hele andere vismessen gebruiken. Zo gebruik je een visontschubber wanneer je de schubben van de huid wilt schrapen. De vis kun je vervolgens op de huid bakken zodat deze lekker krokant wordt. 

Wanneer je een echte sushi liefhebber bent, heb je misschien meer aan de prachtige sashimi messen van Paderno. Deze Aziatische messen zijn perfect om rauwe vis in flinterdunne plakjes te snijden. Het lemmet van een Aziatisch mes is maar aan één zijde geslepen en heeft een scherpere hoek dan onze welbekende Europese messen zoals een koksmes of een fileermes. Het sashimi mes herken je aan het hele lange lemmet. Dit lange lemmet zorgt er, samen met de speciale slijpwijze, voor dat je de vis soepel in één haal kunt snijden. Let er trouwens wel op dat messen met één slijpzijde, minder geschikt zijn voor linkshandige mensen. De slijpzijde zit voor deze mensen namelijk aan de verkeerde kant, wat het snijden iets minder comfortabel kan maken.