Hakmessen & Bijltjes

Totaal 17 artikelen
Gesorteerd op:

Hak de knoop door voor een goede beslissing

Iedere kok of kookliefhebber weet dat een goed stel messen van groot belang zijn in elke keuken. Zeker wanneer je je een keer wilt wagen aan een lekkere gebraden kip of een mooi stuk wild is een goed mes van levensbelang. Maar met een gewoon mes kom je nooit door al die botjes heen. Daar is grover geschut voor nodig. Een hakmes of hakbijl welteverstaan. Hakmessen of bijlen herken je vooral aan hun zware gewicht. Ze zijn namelijk dikker en wat minder scherp dan gewone messen waardoor je moeiteloos door botten kunt hakken. Maar ook voor het proportioneren van vlees, het hakken van harde groente of het hakken van kruiden is het hakmes of hakbijl ideaal. Je kunt dus wel zien waarom deze messen zo populair zijn bij keukens en restaurants in diverse werelddelen. 

Hakmessen en bijlen worden veel vergeleken met Japanse Nakirimessen en Chinese koksmessen. Ondanks dat ze op elkaar lijken en regelmatig met elkaar verward worden, zijn er toch echt grote verschillen. Zo zijn de Aziatische messen dunner, scherper en voorzien van een wat meer afgerond lemmet. Deze zijn specifiek bedoeld voor het snijden. Een hakmes of hakbijl is zwaarder, dikker, minder scherp en heeft een recht lemmet. Hierdoor zijn ze juist perfect voor het hakken. Het hakmes van Woll is hier een mooi voorbeeld van. 

Vind je zo’n hakmes of hakbijl toch nog een beetje teveel van het goede? Wellicht zijn onze wildscharen dan een goede optie voor je. Deze zijn ideaal om door kleine botjes en gewrichten te knippen. Of ben je juist opzoek naar een mes voor het fijnere werk? Geen probleem! Bij Habitas-online vind je ook een groot aantal vleesmessen & trancheermessen. Deze vlijmscherpe, flexibele messen zijn perfect voor het snijden van diverse soorten vlees.