Wiegemessen

Totaal 4 artikelen
Gesorteerd op:

Een wiegemes is snel en makkelijk in gebruik

Een wiegemes of mezzaluna (wat halve maan betekent) herken je aan het gebogen lemmet en de twee handvaten. Door het gebogen mes op een wiegende manier heen en weer te bewegen over de snijplank kun je kruiden, noten, chocola, bladgroenten en meer fijnhakken en snijden. Dit werkt niet alleen makkelijker, maar ook een stuk sneller dan een normaal mes. Ideaal wanneer je aan het bakken bent en snel wat gehakte chocola nodig hebt. Of wat dacht je van een frisse salade met een boel verse kruiden en groenten? 

De meeste wiegemessen zijn voorzien van een enkel lemmet of een dubbel lemmet. Het dubbele lemmet is perfect voor het fijnhakken van kruiden of noten en werkt zelfs nog sneller dan het enkele lemmet. Een wiegemes met een enkel lemmet kan daarnaast ook gebruikt worden wanneer je bijvoorbeeld een stuk kaas wilt afsnijden of een pizza doormidden wilt snijden. Het wiegemes van Joseph Joseph is voorzien van een enkel lemmet en heeft inklapbare handvaten. Op deze manier kun je hem na gebruik veilig in de la leggen zonder dat je jezelf of het mes beschadigd. 

Wist je trouwens dat je ook een kruidenschaar kunt gebruiken om je kruiden fijn te krijgen? Ideaal om kruiden direct boven de pan fijn te knippen. Ook deze handige kruidenscharen kun je gewoon op onze webshop vinden. Het is maar net wat je prettiger vind werken.