Pannenkoekenpannen

Totaal 19 artikelen
Gesorteerd op:

De lekkerste pannenkoeken bak je in een pannenkoekenpan

De pannenkoek mag dan één van Nederlands bekendste lekkernijen zijn’ toch is dit níet een typisch Hollands feestmaal. Al vanaf de Romeinse tijd is de pannenkoek of crêpe in talloze recepturen te vinden en kennen veel landen hun eigen variant. Zo maken de Fransen bijvoorbeeld de Crêpe Suzette; een dun flensje gekarameliseerd met sinaasappel en besprenkeld met Grand Marnier. Maar ook de Duitsers hebben hun eigen Pfannkuchen en de Russen hebben er zelfs een erfgoed van gemaakt: de Blini (pannenkoekjes van boekweitmeel). Grootgebruikers zijn natuurlijk de Amerikanen welke er een geheel eigen ontbijt van maken, vaak met bosbessen en ahornsiroop. Allemaal overheerlijk natuurlijk, maar wie de juiste pan niet in huis heeft staat op het eind met lege handen en vervelender nog: een lege maag.

Een pannenkoekenpan kenmerkt zich door de lage rand waardoor je makkelijk de pannenkoek uit de pan kan scheppen. Bij het maken van een pannenkoek is de techniek minstens zo belangrijk en gebruik je vaak een spatel of crêpespreider om het beslag zo dun en verdeeld mogelijk in de pannenkoekenpan te krijgen. Een goede pannenkoek is pas gelukt als deze goudbruin is aan beide kanten en soepeltjes uit de pan glijdt. Bij de gegoten aluminium pannenkoekenpannen van bijvoorbeeld het Duitse merk Woll is het de gelijkmatige warmteverdeling welke door de hele pan verspreidt wordt, die er voor zorgt dat de pannenkoek moeiteloos uit de pan komt. Wil je echter een wat lichtere pan dan is er een ruime keuze aan merken welke voor ieder wat wils hebben. Mastrad, Kela, BergHOFF en Masterclass zijn een paar van deze merken waarmee jouw pannenkoeken er binnen een sierlijke zwaai uitzien als in een écht pannenkoekenrestaurant.