Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
- Kookgerei
- Messen
-
Pannen
- Aspergepannen
- Braadpannen
- Braadsledes
- Fonduepannen
- Gratineerpannen
- Grillpannen
- Hapjespannen
- Koekenpannen
- Kookpannen
- Magnetronschalen
- Melkpannen
- Mosselpannen
- Ovenschalen
- Paellapannen
- Pannendeksels
- Pannenkoekenpannen
- Pannensets
- Pastapannen
- Poffertjespannen
- Sauspan & Steelpan
- Snelkookpannen
- Stoompannen & -mandjes
- Sudderplaten
- Tajines
- Vispannen
- Wokken & Wadjans
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Een goede ovenschaal moet over drie belangrijke eigenschappen beschikken. Hij moet bestand zijn tegen extreme hitte, hij neemt geen smaken of geuren over en hij moet een stijlvolle toevoeging aan de eettafel zijn. Dat laatste is hierbij natuurlijk geheel persoonlijk, maar daardoor niet minder belangrijk. Je moet hem tenslotte bij je gasten op tafel kunnen zetten om goed te kunnen serveren. Maar een ovenschaal moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. De meeste ovenschalen zijn gemaakt van glas of aardewerk zoals keramiek, porselein of terracotta. Aardewerken schalen warmen geleidelijk op, houden hun warmte goed vast en zorgen ervoor dat gerechten langzaam door en door verwarmd worden. Glazen schalen geleiden hun warmte iets minder goed dan aardewerk, maar zijn vaak ook geschikt voor bijvoorbeeld de magnetron, koelkast of vriezer. Daarnaast worden veel glazen ovenschalen geleverd met deksels. Ideaal om maaltijden te bewaren of op te warmen zonder dat je er andere schalen voor nodig hebt. De ovenschalen van Pyrex zijn hier het perfecte voorbeeld van en staan erom bekend dat het glas hoge temperaturen aankan.