Poffertjespannen

Totaal 2 artikelen
Gesorteerd op:

De juiste pan voor perfecte poffertjes

Poffertjes zijn een echte Hollandse lekkernij en hebben zelfs grote bekendheid bij de toeristen die ons land een bezoekje brengen. In veel steden zie je dan ook dat de poffertjeskramen regelmatig vol zitten. Gelukkig kunnen we met de juiste poffertjespan deze kleine pannenkoekjes gewoon thuis maken. Een poffertjespan lijkt op een koekenpan, maar is voorzien van een aantal holtes waardoor al je poffertjes hetzelfde formaat krijgen. Wanneer je een poffertjespan wilt kiezen, is gietijzer je beste optie. Het gietijzer kan hoge temperaturen aan en heeft een goede dikke bodem waardoor hij de warmte goed kan verspreiden. 

Door de pan goed voor te bereiden en te combineren met de juiste tools ben je ervan verzekerd dat de poffertjes perfect gebakken zullen worden. Verwarm de pan langzaam voor tot hij goed heet is en vet de holtes in met een bakkwast. De siliconen bakkwast van Kitchencraft is hier erg geschikt voor. Met een sausflesje kun je eenvoudig het beslag in de holtes verdelen zonder te knoeien. Vervolgens kun je met behulp van een vork de poffertjes omdraaien en uit de pan halen. Garneer je poffertjes met de gewenste topping en geniet!

Wist je trouwens dat poffertjes niet alleen in Nederland worden gegeten? Zo heeft Japan de Takoyaki. De pan lijkt op die van ons, maar is dieper waardoor er balletjes gevormd worden. Ook in Thailand worden wel eens poffertjes gebakken. Deze poffertjes worden maar aan één kant gebakken waarna de nog vochtige bovenkant van twee poffertjes op elkaar geplakt worden zodat ze een geheel vormen.