Koekenpannen

Totaal 304 artikelen
Gesorteerd op:

De meest gebruikte pan in de keuken

De koekenpan is de meest gebruikte pan in de keuken en is in ieder dagdeel te gebruiken. Een spiegeleitje op de zondagmorgen, een mooi stukje vis tijdens een zomerse lunch of een heerlijke malse biefstuk met champignons als feestelijk avondmaal. Bij de aanschaf van een mooie koekenpan moet je eerst goed nagaan welke warmtebron je gebruikt, of in de toekomst gaat gebruiken. Dit is namelijk essentieel voor een toekomstige aanschaf. Vrijwel alle koekenpannen zijn geschikt voor gas, keramisch, hallogeen en elektrisch. Maar wanneer je over een inductie kookplaat beschikt, heb je pannen nodig met een speciale onderkant. Een inductie kookplaat werkt namelijk pas wanneer hij magnetisch contact kan maken. Heb je een gas kookplaat en wil je overstappen naar inductie? Let er dan goed op dat de onderkant van de koekenpan magnetisch en vlak is zodat hij goed contact kan maken met de kookplaat.

Een ander belangrijk punt bij het aanschaffen van een koekenpan is de materiaalkeuze. Ga je voor een stevige anti-aanbaklaag of kies je toch liever RVS of plaatstaal? Koekenpannen met anti-aanbaklaag van Woll zijn erg populair. Ze zijn namelijk makkelijk in onderhoud, hebben een hele sterke laag en zorgen ervoor dat je hem met weinig olie of boter goed kunt gebruiken zonder dat het aanbakt. Wil je liever geen anti-aanbaklaag? In dit geval kun je kiezen voor een pan van plaatstaal welke voor het eerste gebruik moet worden ingebrand met olie. Hierdoor creëer je je eigen anti-aanbaklaag. Deze laag wordt sterker naarmate je de pan vaker gebruikt. De pan mag hierna niet met zeep worden schoongemaakt, maar alleen met warm water. Je wilt de laag er tenslotte niet af wassen. Laat de pan ingevet in de kast staan om roestvorming te voorkomen. In onze webshop vind je trouwens ook een aantal wokken en paellapannen van plaatstaal. Als laatste kun je ook kiezen voor een pan van RVS. Deze hebben, net als de stalen pannen, geen anti-aanbaklaag. Doormiddel van de juiste manier van verwarmen en voldoende vetstof zorg je ervoor dat de ingrediënten makkelijk loskomen van de bodem. Dit vergt wel even wat oefening, maar het grote voordeel is wel dat deze pannen gewoon kunnen worden afgewassen. 

Heb je hulp nodig bij het inbranden van je pan? Of heb je andere vragen over onze pannen? Kom eens langs in onze winkel in de Markthal van Rotterdam of neem contact op met de medewerkers van onze klantenservice!