Door ons aangeraden
-
Producten
- Bakken
- Huishoudelijk
- Keukenapparaten
-
Koken
- Kookgerei
- Messen
-
Pannen
- Aspergepannen
- Braadpannen
- Braadsledes
- Fonduepannen
- Gratineerpannen
- Grillpannen
- Hapjespannen
- Koekenpannen
- Kookpannen
- Magnetronschalen
- Melkpannen
- Mosselpannen
- Ovenschalen
- Paellapannen
- Pannendeksels
- Pannenkoekenpannen
- Pannensets
- Pastapannen
- Poffertjespannen
- Sauspan & Steelpan
- Snelkookpannen
- Stoompannen & -mandjes
- Sudderplaten
- Tajines
- Vispannen
- Wokken & Wadjans
- Kookboeken
- Outdoor
- Tafelen
- Shop Duurzaam
- Kookwerelden
- Onze topmerken
- Nieuws
- Onze winkel
Sorteren
Sorteer op
Vroeger kookte we in Nederland nog op petroleumstelletjes. Iets waar we regelmatig lekkere hachee of andere stoofgerechten op klaarmaakte. In de jaren 50 veranderde dit en stapte we over op gas. Al snel bleek dat het gas niet laag genoeg gezet kon worden voor al deze warme lekkernijen waardoor het al snel aanbrandde. En zie hier de geboorte van de sudderplaat! De sudderplaat is dus al heel wat jaren oud, maar nog altijd even onmisbaar. Maar hoe werkt zo’n sudderplaat of vlamverdeler? Nou, eigenlijk heel eenvoudig. Een sudderplaat is vaak dubbelwandig met ertussen een holle ruimte. Dit zorgt ervoor dat de hitte van de vlam minder snel de bodem van de pan bereikt. De hitte wordt op deze manier gedempter afgegeven waardoor je op lagere temperatuur kunt sudderen. Ideaal voor gerechten zoals draadjesvlees en andere stoofpotten die langer op het vuur moeten staan.
Maar veel mensen hebben tegenwoordig geen gas meer en zijn overgestapt op een andere hittebron. Is dit dan geen probleem? Nee hoor, totaal niet! De sudderplaat van Aris is speciaal gemaakt voor alle hittebronnen. Op de verpakking staat zelfs speciaal aangegeven welke kant je moet gebruiken voor iedere hittebron. Hierbij maakt het ook totaal niet uit of je nou een grote, zware braadpan of een kleine melkpan op het fornuis zet.