Grillpannen

Totaal 63 artikelen
Gesorteerd op:

Alle voordelen van een grillpan

Grillen is gezond en dat komt voornamelijk doordat je vlees, vis of groenten niet direct in de olie of boter legt maar op de ribbels van de grillpan. Het grillen van producten gebeurt op hoge temperatuur en vaak zonder olie of boter, maar dat is wel afhankelijk van welke pan je gebruikt. Wil je echter toch een vetstof gebruiken voor de smaak, smeer dan het product in welke je wilt grillen, zodat deze makkelijker los komt van de pan. Gebruik hierbij een goede kwaliteit keukentang om al jouw lekkers uit de pan te halen en je bent klaar om aan te vallen!

 

Bij grillpannen geldt vaak: hoe zwaarder de pan, hoe beter! Het zijn dan ook voornamelijk gietijzeren grillpannen welke favoriet zijn bij gebruikers door de perfecte geleiding van de pan en zijn geschiktheid voor iedere warmtebron. Brand de pan eerst in met olie en laat deze dan afkoelen, hierna ben je klaar om te grillen. Houd de pan na gebruik en schoonmaak lekker vettig, dan heb je het meeste plezier van deze pannen. Uiteraard willen wij je ook attent maken op de gegoten aluminium grillpannen van Woll, welke de warmte naar binnen toe geleiden en de hitte opslaan. Zodoende hou je de temperatuur constant, ook als je deze op een lagere stand zet. Een voordeel hiervan is dat dit energiebesparender werkt dan een gietijzeren pan.

 
Je merkt het al, ook voor je perfecte grillpan moet je bij Habitas zijn. Uiteraard zijn deze op onze site te bestellen, maar ben je benieuwd naar het gewicht van deze pannen? Kom dan eens langs in onze winkel in de Markthal!