Mosselpannen

Totaal 6 artikelen
Gesorteerd op:

Uitgebreid genieten met een mooie mosselpan

Het mosselseizoen loopt, anders dan veel mensen denken, van juli tot en met half april. Dus niet alleen tijdens de maanden met een ‘r’ zoals vroeger werd beweerd. Dit is dan ook de beste periode om eens uitgebreid te genieten van deze schelpdieren. Het koken van mosselen gaat het beste in een speciaal daarvoor gemaakte mosselpan. Mosselen gaan tijdens het koken open staan en nemen daardoor veel ruimte in beslag. Mosselpannen hebben dan ook een extra hoge deksel met handvatten. De pan is hierdoor makkelijk vast te pakken en te schudden zodat de nog niet geopende schelpen boven komen. De mosselpan is dan ook een must have in de keuken van iedere mossel liefhebber.

Mosselen worden in ons land vaak gegeten met diverse sausen en brood of patat. Wat dacht je van de klassieke wijze met witte wijn, mosselen met bier of mosselen op Thaise wijze? Ook tijdens etentjes doen mosselen het vaak erg goed. Er is niets gezelliger dan met het hele gezelschap een grote pan mosselen op te peuzelen. De mosselpan van Kitchencraft heeft een echte klassieke uitstraling waardoor hij niet misstaat op de eettafel. Vergeet vooral de deksel er niet bij te leggen! Deze kun je namelijk gebruiken om de lege mosselschelpen in te doen. Zet de glazen ook maar vast op tafel! De maaltijd is tenslotte niet compleet zonder een goed glas witte wijn. Ben je een echte visliefhebber? In onze webshop kun je, naast mosselpannen, ook hele mooie vispannen vinden.